Тол таксите за товарни камиони в България ще бъдат повишени.

...
Тол таксите за товарни камиони в България ще бъдат повишени.
Коментари Харесай

Вдигат тол таксите |

Тол таксите за товарни камиони в България ще бъдат нараснали. В момента те са несъизмерими с тези в останалите страни, съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Според него приходите от тировете, които разрушават най-вече пътищата у нас, са двойно по-ниски от електронните винетки за леките коли.

Караджов загатна и че би трябвало да се разшири обсега на тол системата като даде образец с камион, който влезе в България от Русе, пътува до Силистра и се върне, за което не заплаща нищо, защото за този сектор няма тол рамки.

Винетките за леките коли няма да нарастват следващата година, разгласи още министърът.

На конференцията на Караджов стана ясно и че

„ От взетите писмени пояснения от чиновниците, които са били на промяна, е открито, че е осъществено неприемливо дисциплинарно нарушаване, което е в прорез с всички правила и правила. То опетнява облика както на Министерството на районното развиване и благоустройството, по този начин и на България като цяло. Заради това в АПИ са довършили напълно дисциплинарната процедура. Издадена е заповед за дисциплинарно уволняване и той е уволнен ”, добави вицепремиерът.

Караджов обаче беше безапелационен, че не се удостоверява съмнението, че чиновници на тол ръководството са желали кешови заплащания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР