Току-що завършилият турнир в Париж от сериите Мастърс, в който

...
Току-що завършилият турнир в Париж от сериите Мастърс, в който
Коментари Харесай

Париж може да изгуби Мастърс-а си

Току-що приключилият шампионат в Париж от сериите " Мастърс ", в който Новак Джокович победи на финала Григор Димитров, може да загуби статута си в края на годината. За това алармира шефът на надпреварата Седрик Пиолин, който обаче разгласи, че уредниците се борят това да не стане. Подобна орис сполетя шампионата в Хамбург, който по-късно непрекъснато губи от известността си.

" Говори се за 2025 година, само че концепцията е да се обезпечи статут " Мастърс 1000 " за 10 или 15 години. В края на годината ще има решение ", сподели Пиолин на конференция във френската столица, представен от вестник " Екип ". Решението ще бъде взето от АТП съгласно спазването на критериите.

Отбеляза се, че през този сезон е имало повече фенове - 170 000 против 165 000 преди година. " Нивото беше извънредно. Имахме доста мачове от високо равнище и 12 такива, които приключиха след 2:30 часа сутринта. Това се отрази на програмата. Това бе стеснение за играчите и феновете, само че това стана поради качеството на мачовете ", сподели още Пиолин.

" Настилката бе по-бърза спрямо предходната година. Има три типа настилка - мудна, междинна и бърза. Ние сме междинна към бърза с наклонност да преминем напълно към бърза. Опитахме се тя да бъде допустимо най-близка до тази в Торино, където ще се играе Финалният шампионат на АТП. Технически това е мъчно, тъй като Торино е на по-голяма надморска височина и не можем да създадем нищо против това ", сподели още някогашният тенисист Пиолин.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР