Току-що обявена поръчка за реконструкция на подлеза на улица "Гладстон"

...
Току-що обявена поръчка за реконструкция на подлеза на улица "Гладстон"
Коментари Харесай

Спряха поръчката за 7 милиона лева за ремонта на подлеза под Пощата

Току-що оповестена поръчка за реорганизация на подлеза на улица "Гладстон " в Пловдив е прекъсната. Тя е на стойност 7 млн. лв. и включваше изцяло възобновяване на транспортното оборудване, което минава под Централна поща. Подлезът е в окаяно положение и не е ремонтиран от десетилетия. Бетонът по носещите греди и стените е ерозирал от течовете. На места се вижда и оголена арматура. В същото време е едно от най-натоварените трасета. Хиляди коли минават непрекъснато през него, тъй като свързва ул. "Гладстон " с бул. "Мария Княгиня Луиза ".
Мащабната реорганизация трябваше да върви с дружно преустройството на централния площад, който също е плачевен. Впоследствие поръчката беше разграничена на две. За всеки от двата обекта се предвиждаха по 7 милиона лв.. Градската администрация обаче изненадващо е спряла процедурата за подлеза. Кметът Иван Тотев изясни, че повода е в неналичието на пари. По думите му подлезът ще се ремонтира на стадии. Най-напред щяло да се работи в частта, която минава под централния площад - от ул. "Гладстон " до туристическия информативен център. 
Там оборудването е в най-тежко положение от течовете. Според Тотев първият стадий ще глътне към 4,5 милиона лв.. По цялото продължение носещите детайли и стените са "нашупнали " като юфка от непрестанните течове. Проектът планува да се създадат дренажи и нова хидроизолация. Вторият стадий от ремонта на подлеза ще обхване правата от туристическия информативен център до Голямата базилика, пише  "24 часа ". Кметът добави, че по този метод бюджетът няма да се натовари. "През 2018 година би трябвало да отделим 9 милиона лв. за подготовка на събитията по време на Европейската столица на културата ",
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР