Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса след покачване

...
Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса след покачване
Коментари Харесай

Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса

Токио разгласи най-висока степен на паника за ковид след повишаване на случаите на заразяване, заяви губернаторката Юрико Коике, представена от Франс прес.

"Експертите ни споделиха, че ситуацията със заразяванията е на четвърта степен по 4-степенна канара ", сподели Коике на съвещание за обстановката с ковид.

Тази оптималната степен на паника в 14-милионната японска столица, която е интегрирана в мегаполис с 37 милиона поданици, най-многолюдния в света, не значи, че общинските управляващи ще изискат да се затворят търговски обекти или да се отсрочат прояви.

Комисия от експерти заяви през днешния ден, че в града е открито повишаване на случаите на заразяване измежду младежите, както в нощни заведения, по този начин и по работните места и в фамилна среда.

В края на май японският министър председател Шиндзо Абе анулира изключителното състояние в страната и наподобява не е податлив да го върне, защото стопанската система е в криза за първи път от 2015 година

Оттогава обаче ежедневният брой на новозаразените се усили, като предходната седмица в Токио доближи рекордните 243 души.

Япония е релативно пощадена от пандемията с малко над 22 500 инфектирани и близо 1000 умряли. В Токио няма смъртен случай от ковид от три седмици.

Границите на страната остават затворени. Япония отхвърля да приема идващи от над 100 страни задгранични жители, в това число непрекъснато пребиваващите в Япония.

Страната обаче стартира акция за поощряване на вътрешния туризъм. Тази самодейност породи страхове, че вирусът ще се популяризира из архипелага, отбелязва Франс прес.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР