Тогава, когато има важни теми в обществото обикновено се вкарва

...
Тогава, когато има важни теми в обществото обикновено се вкарва
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Отварянето на въздушните граници не означава членство в Шенген

Тогава, когато има значими тематики в обществото нормално се вкарва нещо друго, което да разсъни голяма социална сила, само че няма изключително значение за настоящата политика.

Това разяснява шефът на Европейската организация за възстановяване на изискванията за живот и труд Ивайло Калфин във връзка почналото унищожаване на Паметника на Съветската войска.

Аз мисля, че разрушаването на монументи не е най-хубавият метод.

Има задоволително тематики в обществото, които да бъдат скрити с този акт, в това число опитите за смяна на Конституцията по някаква ускорена процедура. Разбирам, че ще има някакви промени сред първо и второ четене, които още не са ясни.

Отварянето на въздушните граници не значи участие в Шенген. Което значи, че всяка последваща стъпка още веднъж би трябвало да се приема с единогласие от страните членки. Това е смущаващо. Иначе отпадане на някакви ограничавания постоянно е добре пристигнало. Притеснява ме, че те идват с някакви условия насреща, което не съм уверен, че е задоволително.

Големият проблем на Шенген сега е, че страните от вътрешността на Европейски Съюз не желаят солидарно да поемат отговорност с граничните страни за бежанците. Това е една от аргументите България да бъде държана вън от Шенген - с цел да се понижи гласа на пограничните страни за повече взаимност. Не е обикновено да полагаш повече старания поради географското си състояние, Австрия би  трябвало също да огледа солидарно върху бежанската рецесия.

Много е значимо България да стане официално член на Шенген, тъй като от там нататък решенията не изискват цялостно болшинство, а могат да се вземат с квалифицирано, което България от дълго време има.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР