Тодор Тагарев е предложението за нов министър на отбраната на

...
Тодор Тагарев е предложението за нов министър на отбраната на
Коментари Харесай

Тодор Тагарев е предложението на Продължаваме промяната за нов министър на отбраната

Тодор Тагарев е предлагането за нов министър на защитата на „ Продължаваме промяната “. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков в понеделник.

По-рано денем на досегашния боен министър Стефан Янев поради серия негови изявления, в които изрази позиции за протичащото се в Украйна, които са разнообразни от тези на държавното управление.

„ Никой министър няма право на лична външна политика, изключително по Facebook. Никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на стабилността на държавното управление “, сподели Петков за Янев.

Малко след поисканата оставка президентът Румен Радев разгласи дейностите на държавното управление като „ риск, отговорността за който ляга върху ръководещата коалиция “.

Тодор Тагарев е роден през 1960 година в град Стамболийски. През 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия в Съюз на съветските социалистически републики, а през 1994 година – в Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От 1999 година е доцент приложение на правилата и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата компетентност.

Той беше длъжностен министър на защитата в кабинета на Марин Райков , назначен от Росен Плевнелиев през 2013 година

Пред медиите Кирил Петков съобщи, че по отношение на обещаната военна поддръжка от страна на Европейски Съюз към Украйна, България няма да даде военни самолети на Киев, както и че български войски няма да бъдат изпращани на територията на страната.

Петков акцентира, че към този момент България не е изпращала оръжия към Украйна и че сходно решение към момента не е вземано от Министерския съвет. Ако обаче се стигне до такова, това ще се случи единствено в партньорство с Европейски Съюз.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР