Точно в 18:00 часа пред Паметника на Апостола на свободата

...
Точно в 18:00 часа пред Паметника на Апостола на свободата
Коментари Харесай

Започна цермонията-поклонение по повод 145-годишнина от гибелта на Васил Левски в София



Точно в 18:00 часа пред Паметника на Апостола на свободата в София стартира церемонията-поклонение във връзка 145-годишнина от гибелта на Васил Левски. И тази година начало бе обещано с осъществяване на химна във прослава на Богородица "Достойно ест ". Той е бил пят и от самият Васил Левски.

Архиерейската панихида в памет на йеродякон Игнатий - Васил Левски беше отслужена в храма "Света София ", последвана от литийно шествие. В обичайно шествието се включиха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, зам.-кметът Тодор Чобанов, началникът на Военна академия „ Г. С. Раковски” ген.-майор Груди Ангелов, ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, ръководителят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов, общински съветници и депутати. Шествието се предвождаше от представители на Българската православна черква.

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели: "Свели глави пред мястото на бесилото на Апостола, да желаяме амнистия. Прости ни, че от време на време губим религия. Ти постави най-здравите основи на нашето историческо събуждане. Такава храброст и религия в бъдещето. Всяка негова стъпка бележи несломимата му религия в българите, които могат да вземат свободата в ръце и да я заслужат. Днес всеки пази собствен монумент на Левски в сърцето си ".



Полицейското наличие в региона е засилено. Движението към храмовете „ Св. Александър Невски “ и „ Св. София “ е лимитирано.

По-късно под звуците на гвардейския духов оркестър, формалните посетители ще поднесат цветя пред паметника на националния ни воин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР