Точно в 13:55 ч. трябваше да бъде гласуван вотът на

...
Точно в 13:55 ч. трябваше да бъде гласуван вотът на
Коментари Харесай

Липса на кворум отложи вота на недоверие за утре

Точно в 13:55 ч. трябваше да бъде гласуван вотът на съмнение, импортиран от опозицията. Това обаче няма да се случи тъкмо по този начин. По предложение на депутата от ГЕРБ Александър Ненков полемиките по актуалната точка в дневния ред по въпроса с отпадането на дерогацията на " Лукойл " ще продължат до гласуването на въпроса и едвам по-късно ще се премине към гласуването на вота на съмнение. Това, изясни ръководителят на Народно събрание Росен Желязков, не е в нарушаване на правилника, защото съгласно него депутатите би трябвало да гласоподават вота на съмнение не по-рано от 24 часа след края на полемиките.

 

Припомняме, че полемиките през вчерашния ден продължиха няколко часа. В тях се включиха главно депутати от “Възраждане ” и Българска социалистическа партия, а “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” бяха оставени сами да пазят държавното управление. Никой от ГЕРБ или Движение за права и свободи (партиите, които поддържат кабинета, бел.ред.) не излезе на трибуната. Изказване направи Христо Гаджев, който е ръководител на Комисията по защита в Народно събрание.

 

Основните конфликти сред депутатите може да видите, и.

 

В края на полемиките съобщи, че дебатите са посочили, че истината няма никакво значение за опозицията.

 

Междувременно вотът на съмнение се обрисува несполучлив, в случай че се съди по поръчките на парламентарно показаните партии до този миг. Вчера водачът на ГЕРБ Бойко, че няма да се вслуша в апелите на Корнелия Нинова за поддръжка по отношение на вота на съмнение. От Движение за права и свободи също дефинираха вота на съмнение като ненужен и предвидиха, че няма да мине.

 

ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха залата тъкмо секунди преди да се гласоподава вота на съмнение. Решението им да си тръгнат пристигна откакто в пленарна зала депутатите от ПП-ДБ, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ отхвърлиха предлагането на Делян Добрев от ГЕРБ за отпадане дерогацията върху вноса на съветски нефт. Българска социалистическа партия желаеха прегласуване като се мотивираха с отсъствието на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи от зала. Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи 15 минути отмора, след което по искане на Българска социалистическа партия направи инспекция на кворума. Регистрираха се 64 народни представители. Заради неналичието на кворум последва нова отмора, само че и тя не бе задоволителна, с цел да събере депутатите в зала. Заседанието беше прекъснато и ще продължи още веднъж на следващия ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР