Точно след месец Red Bull атлетите Веселин Овчаров и Никола

...
Точно след месец Red Bull атлетите Веселин Овчаров и Никола
Коментари Харесай

Red Bull атлетите Веселин Овчаров и Никола Абаджиев ще прекосят България по въздух и вода

Точно след месец Red Bull спортистите Веселин Овчаров и Никола Абаджиев ще прекосят страната от запад на изток по продължението на река Дунав! Спортистите ще се състезават за време, като Весо Овчаров ще бъде в полет с парапланер над дунавската низина, а Коки ще се движи по реката с кайтсърф.

На 20-ти юни*** спортистите ще дадат старт на общия си план " Water and Air Need Good Wings ", като отбележат първото по рода си трансдисциплинарно рисково съревнование, сплотяващо конкуренция с кайтсърф и парапланер. Ново село (област Видин) ще бъде началната точка на конкуренцията. Атлетите ще разполагат с 12 часов слот, в който всеки ще би трябвало да измине допустимо най-вече километри за даденото време.

" Мисля, че Весо има малко по-добра позиция в прекосяването, тъй като ще изминава малко по-малко разстояние и всичко ще зависи от самия него и вятъра. Аз ще би трябвало да се преценявам с много неща в Дунав. Има доста и доста огромни кораби, течения, мостове и всевъзможни други трудности. Със сигурност и на двама ни няма да е елементарно, само че ще дадем всичко от себе си! Надявам се да хванем уместно време и прогноза и за един ден да успеем да прекосим цяла България (по въздух и вода). ", споделя Никола Абаджиев.

От друга страна, Весо Овчаров разяснява, че " възможностите са съвсем равни и за двамата. " Потенциално за 12 часа при положителни условия парапланеристът би могъл да прелети цялата страна, което ще е народен и европейски връх, споделя ни още той.

Състезателите ще предават GPS сигнал, който ще бъде наличен online. Всеки искащ да види прекосяването на Коки, ще има опция да го засече, в някой от огромните градове по река Дунав: Видин, Лом, Кузлудуй, Никопол, Свищов, Русе, Силистра.

Весо Овчаров ще бъде видян в небето над Белоградчик, Монтана, Плевен, Бяла, Разград, Шумен и Добрич.

" Никога преди не съм се изправял пред сходно предизвикателство. Това е нещо ново за мен. Вълнуващо е и е ужасно. Мотивира ме и това, че ще работя с Весо Овчаров, който на първо място е безпределно приятна компания!, споделя сърфистът.

Весо също е стимулиран да показа чувството. " Много пъти съм летял по 200- 300км безусловно паралелно до река Дунав, само че постоянно съм бил самичък и съм се състезавал единствено с вятъра. Сега ще бъде и Никола до мен с неговия кайт и ще бъде същинско представление за мен и за феновете, които ще могат да го видят през погледа на камерите. "

***Дата на събитието зависи директно от климатичните условия и може да бъде изменена от уредниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР