Точно седмица ни дели от началото на Аустрелиън Оупън, а

...
Точно седмица ни дели от началото на Аустрелиън Оупън, а
Коментари Харесай

Отново в действие: Григор излиза утре рано сутрин срещу шампиона в Синсинати

Точно седмица ни дели от началото на Аустрелиън Оупън, а най-хубавите тенисисти на планетата вършат всички допустимо, с цел да навлязат в най-благоприятен игрови темп за първата конкуренция от Големия шлем през сезона. Григор Димиторов не прави изключение в това отношение и ще го забележим в деяние на демонстративната конкуренция Kooyong Classic, която ще се организира в интервала сред 10 и 12 яунари. 

Самият шампионат е учреден през далечната 1988-а година и се организира в едно от предградията на Мелбърн - Куйонг. Състезанието постоянно се е състояло в седмицата пред Аустрелиън Оупън и редица именити играчи са стигали до трофея, включвайки включително Томас Мустер, Пат Кеш, Майкъл Ченг, Андре Агаси, Пийт Сампрас и Роджър Федерер. Традиционно схемата се състои от осем тенисисти, като спечелилите в първи кръг не престават към полуфиналите, с цел да си разпределят местата от първо до четвърто, до момента в който изгубилите играчи образуват собствен личен поток и се съревновават за позициите от пета до осма.

За страдание, то пандемията от ковид не разреши провеждането на събитието през последните две години и в този момент ще станем очевидци на един доста променен формат, в който няма да имаме излъчен първенец.

В конкуренцията с изключение на Григор ще се впуснат още девет представители на ATP Тура (Алекс Де Минор, Тейлър Фриц, Марин Чилич, Анди Мъри, Борна Чорич, Франсис Тиафо, Ринки Хиджиката, Жанг Жижен и Доминик Тийм), както и три от най-хубавите състезателки при дамите - Дона Векчи, Кимбърли Бърел и Линда Фрухвиртова.

Организаторите ще слагат всеки ден сред 3 и 4 мача на Kooyong Stadium, като до 4000 фенове ще могат да се насладят на шоуто от мястото на събитието. Любопитно детайлност е, че някои от тенисистите ще изиграят по два дуела в шампионата, до момента в който други ще излязат единствено един път на корта, а към този момент наподобява по-вероятно Григор да попадне измежду играчите с по-зает график, тъй като ще открие присъединяване си в дебютния ден на надпреварата, изправяйки се против Борна Чорич.

Българинът е спечелил единствения си формален конфликт с първенеца от Мастърса в Синсинати, побеждавайки го на миналогодишния Ролан Гарос, само че в действителност двамата се срещат в Куойнг и през 2020-та година, когато нашият съотечественик надвива в три сета.

Срещата сред Димитров и Чорич е планувана под номер две в програмата на утрешния ден и се чака да стартира в към 03:30 часа българско време, а ето и цялостен график с двубойте в Куйонг:

Програма за 10-ти януари на демонстративния шампионат в Куйонг (започват не преди 02:00 часа българско време)

1. Алекс Де Минор - Доминик Тийм

2. Григор Димитров - Борна Чорич

3. Линда Фрухвиртова - Дона Векич

4. Жижен Жанг - Ринки Хиджиката

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР