Точно месец измина от скандалния случай, в който велосипедист наряза

...
Точно месец измина от скандалния случай, в който велосипедист наряза
Коментари Харесай

Велосипедистът, срязал гумите на линейка, все още не е наказан

Точно месец измина от скандалния случай, в който велосипедист наряза гумите на кола за спешна помощ, спряла на велоалея в центъра на София, с цел да помогне на момче с тежък диабет. Извършителят към момента е незнаен. Не е открит, нито се е предал. А за лекарите от Спешна помощ експанзията продължава да бъде всекидневие.

Д-р Делян Георгиев е завеждащ промяната в деня на неприятния случай. Той към момента се надява причинителят да бъде открит и да понесе отговорност за действието си.

„ Който работи в Спешна помощ се среща с експанзията всекидневно. Аз си припомням обратно във времето, до момента в който учехме, всички мои сътрудници с какво предпочитание прекрачвахме прага на университета. С предпочитание да оказват помощ, с готовност да бъдат част от нещо красиво, почтено. В един миг, когато започнеш да практикуваш специалността и се сблъскаш с едно неблагодарно отношение на обществото по отношение на теб, ти се обезверяваш… Българския доктор е изолиран, той към този момент не е почитан както в миналото. А това са неточности на обществото”, споделя доктор Георгиев.

32-годишният доктор си спомня, че от дете е мечтал да работи точно в Спешна помощ. И когато постъпил – едвам 26-годишен, бил най-младият от всички. Д-р Георгиев споделя, че за тези 6 години насъбраните страсти са доста и са на двата полюса. От загубата на човешки живот до това да окажеш помощ да се роди дете.
За годините прекарани в Спешна помощ доктор Георгиев има 17 раждания в колата за спешна помощ и още 8 на разнообразни места. Много повече са обаче изгубените животи. Да се запази като човек и душeвност, му оказва помощ фамилията. Много е признателен на брачната половинка си, че е до него. Имат три деца.

От към 2 години доктор Делян Георгиев работи на бюро. Едва 30-годишен става най-младият завеждащ промяна в Центъра за незабавна здравна помощ София. И признава, че полевата работа от време на време му липсва.

А мечтае за: „ Да видя един ден всичко в моята страна да бъде наред. Защото в случай че страната ни е добре, фамилията ни ще е добре, в случай че то е добре, и ние сме добре”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР