Тоалетна струйка - така се нарича явлението на разпръсване на

...
Тоалетна струйка - така се нарича явлението на разпръсване на
Коментари Харесай

Как да почистваме четката си за зъби от изпражнения

" Тоалетна струйка " - по този начин се назовава явлението на разпръсване на дребни частици фекалии и бактерии след стартиране на водата в тоалетната паница.

Това фразеология е употребявано за първи път през 1975 година в Журнала за приложна микробиология и общо взето оттогава типът ни е наясно с това, че тоалетната паница разпръсква " хубости ", в случай че капакът не е затворен.

Признаваме си, че сме от хората, които не обичат да пускат капака след всяко вървене. Това пък автоматизирано ни причислява и към една друга група - тази на хората, чиито четки за зъби съдържат напуснали тоалетната паница частици.
 Снимка 467119

Като изключим чисто хигиеничния проблем в тази обстановка, нечистата с микроскопични фекалии четка може да нанесе съществени вреди на организма ни.

Затова и неотдавна взехме решение да проучим по какъв начин бихме могли да запазим капака на тоалетната паница вдигнат и в същото време да държим четката си чиста.
 Зъбите, устната хигиена и от какво ни защищава миенето по три пъти дневно
Болестите, от които ни защищава честото миене на зъби

Колкото повече, толкоз по-добре

Първият вид е посредством специфична UV лампа, която убива бактериите и държи четката непрекъснато чиста.
 Снимка 467121

Ако не желаеме да се харчим за сходна лампа, можем да плакнем четката си с кислородна вода преди и след всяко прилагане. За по мързеливите от нас е по-удобно да държим четката си постоянно потопена в чаша кислородна вода, когато не я употребяваме, което също работи.

Възможно е да вършим и стерилизация на четката с Listerine, само че ще би трябвало да си купим от най-силния, в случай че желаеме напъните ни да са сполучливи.
 Снимка 467120

По същата логичност допускаме, че би било допустимо да дезинфекцираме и с алкохол, само че след по-продължително излагане на него венците ни ще станат по-сухи и, надлежно, по-предразположени към болести.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР