То ще се състои на 6 януари 2020 г. пред

...
То ще се състои на 6 януари 2020 г. пред
Коментари Харесай

Под тепетата подготвят честване на 172 години от рождението на Христо Ботев

То ще се състои на 6 януари 2020 година пред паметника на огромния българин в Цар Симеоновата градина в Пловдив

172-тата годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде празнувана в Пловдив на 6 януари 2020 година, понеделник, от 13.15 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина.

В ритуала, проведен от Община Пловдив, ще вземат участие почетни формирования от Пловдивския гарнизон - Военен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци.

Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе Стефан Шивачев - шеф на Регионалния исторически музей в Пловдив, водещ ще бъде Ивайло Христов - артист в Драматичен спектакъл Пловдив.

В церемонията ще вземат участие Народни представители, Кметът на Община Пловдив, Областният шеф на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет - Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият медиатор на Община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, представители на армията, на Българската православна черква, политически и публични организации, жители и медии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР