Тлеещият отдавна спор между кмета на Добрич и екипа му

...
Тлеещият отдавна спор между кмета на Добрич и екипа му
Коментари Харесай

Кметът на Добрич: Извинявайте, ама Продължаваме промяната сме ние!

Тлеещият от дълго време спор сред кмета на Добрич и екипа му и групировката " Продължаваме промяната " за името през днешния ден се придвижи и в народен ефир. Йордан Йорданов, който завоюва локалните избори през 2019-а с този слоган, оспорва правото на хората на Кирил Петков и Асен Василев да го употребяват, а въпросът е в Патентното ведомство, което би трябвало да се произнесе, в случай че двете страни не реализиран съглашение.

Йорданов и екипът му се явяват на избори 2019 със слогана " Продължаваме промяната за Добрич ". За парламентарния избор през ноември предходната година, се ражда обединението " Продължаваме промяната " на Петков и Василев. Поради липса на време за регистрация на партия, двамата търсят мандатоносител и подписват съглашение с " Волт " и " Средна европейска класа ".

Преди няколко месеца обаче от Политическа партия оповестиха, че ще стават партия, организираха учредително заседание и прочие А Даниел Лорер, понастоящем министър на нововъведенията в оставка от квотата на Политическа партия, е внесъл в Патентното ведомство още на 21 семпември 2021 година искане за вписване на марката. На 22 февруари тази година обаче постъпва несъгласие от кмета на Добрич, който от своя страна също декларира претенциите си към марката.

" Продължаваме промяната сме ние, екипът в Добрич. Екипът, който 2019 година се явихме на избори с този слоган. Интетелктуалната благосъстоятелност, която сме основали, е с право на прилагане. Веднъж като сме основали, имаме правото да го употребяваме, не е нужно да се записва в Патентно ведомство ", съобщи тази заран в коментар по Нова тв Йордан Йорданов.

На въпросите на водещия дали по този начин в Добрич не желаят да се окичат с непозната известност, кметът отново съобщи:

" Ние не желаеме да взимаме на някой нещо. Извинявайте, но Политическа партия сме ние! ".

- Добрич не е цялата планета... - продължи да опонира Виктор Николаев.

" Тук приказваме за интелектуална благосъстоятелност ", настоя Йорданов и описа, че от екипа му желаят среща с хората на Василев и Петков, " тъй като Патентно ведомство дава правото двете страни да седнат да се схванат ". - " Ние сме подготвени, само че другата страна до момента не е показала такава ангажираност ".

" Категорично не е правилно, че това е тъй като те са известни. Интелектуалната благосъстоятелност е извънредно значимо нещо. Очаквам законът да се съблюдава подобен какъвто е ", затвърди Йорданов.

В студиото пък бе Настимир Ананиев, в този момент от Политическа партия, почнал политическата си кариера като част от ДБГ на Меглена Кунева и минал през " Волт ", който се озадачи:

" Септември месец подаваме ние, той четири месеца по-късно - февруари, се е сетил да входира такива искания. Иска някакво помирение, някаква сделка. Сега не знам желае да продаде марката ли... "

Ананиев уточни, че през вчерашния ден се видял с юриста, който се занимава с проблема и никой не го бил търсил за диалог.

" Ползвали, само че не са го записали? Защо не са? ", попита още Ананиев

На което кметът отговори, че още през октомври се бил срещнал с (не стана ясно кои) представители на Политическа партия на Петков и Василев. Тогава се разбрали, че след изборите ще има нова среща за марката.

" И изрично не е правилно че желаеме да се възползваме по някакъв метод. Може би господин Ананиев помни, обратно във времето също беше част от нашия екип.... ", сподели последната си дума Йорданов.

През 2019 година той бе претендент за кмет, повдигнат от локалната коалиция ДБГ, Национална движение „Симеон Втори", ССД, ГН.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР