Тийнейджърът е задържан за 72 часа Софийска районна прокуратура привлече

...
Тийнейджърът е задържан за 72 часа Софийска районна прокуратура привлече
Коментари Харесай

Младеж ударил с камък в главата и ръката 13-годишно момче в София, искал да го убие

Тийнейджърът е арестуван за 72 часа
Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 15-годишен юноша, нанесъл междинна телесна щета на 13-годишно момче.

На 06.12.2021 година към 10,00 ч. на изхода на метростанция „ Сливница “ в гр. София, обвиненият Ж.В. като малолетен, можейки да схваща свойството и смисъла на действието и да управлява постъпките си, посредством нанасяне на удари с камък в региона на главата и лявата ръка, предизвикал на малолетния В.С. междинна телесна щета, изразяваща се в фрактура на лявата ръка.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 131 алинея 1 т. 4 вр. член 129, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци, които са декларирали, че обвиненият е има желание да убие потърпевшия.

Предвид изключителната експанзия и жестокостта, с която е осъществено действието, както и данни, че Ж.В. се води на доклад в 9 РУ-СДВР и се открива съпричастността му към друго осъществено закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР