Типично по нашенски след дъжд - качулка“ - от 9

...
Типично по нашенски след дъжд - качулка“ - от 9
Коментари Харесай

След дъжд – качулка: Още 50 екипа на КАТ плъзват в София

Типично по нашенски „ след дъжд - качулка “ - от 9 юни Министерство на вътрешните работи ще пренасочи към София 200 служители на реда за образуването на 50 спомагателни патрула, които да управляват придвижването по улиците. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на изключителна сесия на Столичния общински съвет, свикана поради убийството на младо момче и момиче на бул. " Сливница ".

Така той отговори на обвиняванията от общински съветници, че не повече от 15 полицейски патрули наблюдават за шофьори-убийци в тъмната част на денонощието. Демерджиев съобщи, че организацията за обезпечаване на спомагателен запас е почнала преди месеци и не е провокирана от трагичната гибел на Ани и Явор. " Забелязахме към този момент няколко пъти, че когато се пренасочат някъде сили и те участват трайно на терен, има забележими резултати ", разяснява той.

Министерство на вътрешните работи е внесъл план за промени в Закона за придвижване по пътищата, с които ще се позволи на полицията да употребява общинските камери в цялата страна. " В България има хиляди налични камери, които сега Министерство на вътрешните работи не може да се употребява поради законовата уредба ", разясни той. Преди време Столичният общински съвет създаде законопроект в същата тенденция и прикани Народното събрание да го приема допустимо най-бързо.

След случая на бул. „ Черни връх “ общината сложи 32 радарни табла за скорост, заяви кметът Йорданка Фандъкова. " Статистиката, която събрахме е смразяваща - сред 80 и 100 хиляди засечени превишения на позволената скорост на месец.

Засечени са 198 км/ч. по бул. „ България “, 160 км/ч. по бул. „ Ал. Малинов “, 153 км/ч. по бул. „ Черни връх “; 154 км/ч. по бул. „ Сливница “, 159 км/ч. по бул. „ Т. Александров “. През предишния месец радарите са засекли 30 водачи, управлявали с над 130 км/ч по бул. „ Т. Александров “ при кръстовището с бул. „ Вардар “; 20 водачи са карали с над 180 км/ч по бул. „ България “ при ул. „ Флора “; 21 автомобила са минали с над 130 км/ч по бул. „ Черни връх “ и 35 водачи са карали с над 130 км/ч по бул. „ Сливница “ при бул. „ Инж. Ив. Иванов “. Това са „ върховете “ единствено за април, става дума за евентуални убийци ", разяснява Фандъкова.

" Поехме ангажимент пред Пътна полиция да подготвим планове и да сложим стълбове за монтиране на камери на 4 съответни точки, които определихме дружно. Местата са на бул. „ Черни връх “, бул. „ Ал. Малинов “, бул. „ Цар Борис III “ и на Околовръстния път и са определени по брой регистрирани нарушавания и произшествия.

Предстои издаването на позволения за градеж. Закупили сме и кутиите. Проучихме периодите за доставка и инсталиране на камери за скорост и поемам ангажимент до месец да доставим 5 нови мобилни камери за надзор на скоростта, които да предоставим на Пътна полиция. Едната наложително ще работи на бул. „ Сливница “.

Камерите ще могат непосредствено да дават данни към Единния център за обработка на нарушавания на Министерство на вътрешните работи. Законодателството сега не позволява на общините да правят надзор по Закона за придвижване по пътищата и да глобяват за превишена скорост. Затова сме подготвени финансово и механически да работим дружно с Министерство на вътрешните работи, както и до момента сме го правили ", сподели още кметът на София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР