Типичната ситуация. Лежите си на дивана след дълъг ден, гледате

...
Типичната ситуация. Лежите си на дивана след дълъг ден, гледате
Коментари Харесай

Искате нещо сладко, солено или кофеин? Ето какво ви казва тялото!

Типичната обстановка. Лежите си на дивана след дълъг ден, гледате обичания си сериал и внезапно ви се прииска да хапнете нещо. Опитвате се да устоите на това предпочитание, само че то става все по-силно и по-силно с всяка минута. Накрая не издъжате и прибягвате до обичаното си лакомство. Какво би било то? Сладко или солено? А усещали ли сте непреодолимо предпочитание за кофеин денем? Ако да, то би трябвало да прочетете идващите редове. В тях разкриваме какво тъкмо значат желанията за сладко, солено и кофеин и какво желае да ви каже тялото ви с тях:
Глад за сладко
Сладките лакомства постоянно се свързват с Постановление на Министерски съвет. Не е потвърдено, че дефицитът на магнезий предизвиква признаци на Постановление на Министерски съвет, само че някои изследвания демонстрират, че увеличението на количеството минерал, което приемате с храната, може да понижи признаците на Постановление на Министерски съвет като нервност, задържане на течности и апетит за сладко.
 Защо непрекъснато сте гладни? Научете 6-те аргументи за това Защо непрекъснато сте гладни? Научете 6-те аргументи за това
Много хора не могат да поддържат идеалното за тях телесно тегло, тъй като настояват, че непрекъснато са гладни и не могат да прекарат повече о...
Как да се справите: Увеличете потреблението на храни, богати на магнезий. Добавете спанак и бобови растения към обяда си и закуска от ядки и семена, с цел да сте сигурни, че тялото ви получава верните хранителни субстанции.

Глад за солено
Ако имате предпочитание за пържени картофи или други солени неща като картофени чипсове и снакс, може да сте леко обезводнени. Изследвания също по този начин демонстрират, че соления апетит може да бъде обвързван с недостиг на калций.
Как да се справите: Обърнете се към богати на калций храни като кисело мляко, кефир, бадеми, тофу, сусам и сардини. Ако въпреки всичко се отдадете на апетита за солена храна, имайте в поради, че това краткотрайно ще увеличи равнищата на калций, подвеждайки тялото да мисли, че приема калций, когато не го прави.
 5 секрети послания, които тялото ни изпраща 5 секрети послания, които тялото ни изпраща
Често езикът на тялото ни приказва повече от самите нас. Ако има кой да го разчете вярно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...
Жажда за кофеин
Гладът за кофеин е малко по-различен. Ако жадувате за кафе, това може да е по табиет или поради физиологични потребности - сякаш сте изтощени и тялото ви е привикнало с кофеина, който му оказва помощ да се разсъни.
Купете гарафа за бюрото си и дръжте на нощното си шкафче бутилка вода, която да ви припомня да рехидратирате през целия ден.Важно е да се означи, че в случай че би трябвало да повишите енергийните си равнища, кафето не е решение. То е стимулант, който не обезпечава сила.
Как да се справите: Помислете за това, което го провокира. Ако пиете кафе по табиет, или посягате към кафето постоянно, когато се почувствате тъжни и унили, време е да измененията тези привички и да се обърнете към по-здравословно решение. Няма нищо неприятно в ежедневния банкет на обичаната чаша кафе, само че в случай че започнете да увеличавате дозата, това не е добър знак.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР