Тимът на Тетевен Волей записа първи успех в Суперлигата, след

...
Тимът на Тетевен Волей записа първи успех в Суперлигата, след
Коментари Харесай

Тетевен изтръгна първа победа в Суперлигата

Тимът на Тетевен Волей записа първи триумф в Суперлигата, откакто победи като хазаин Арда (Кърджали) с 3:2 (20:25, 25:18, 20:25, 25:18, 15:13) в мач от 4-и кръг на шампионата.

Кърджалийци започнаха мощно срещата, формирайки постоянна преднина през цялото време. Домакините пробваха да наваксат, само че дистанцията се резервира от самото начало и волейболистите на Иван Халачев завоюваха частта при 25:20.

Във втория гейм " зелените " демонстрираха страхотна игра и не дадоха доста благоприятни условия за опълчване на съперниците си. Превъзходството беше очевидно и тетевенци безпроблемно затвориха и изравниха резултата.

Третата част бе много трагична - гостите в началото поведоха, след това волейболистите на Петър Мечкаров направиха поврат. Това активизира съперниците им и те съумяха да се върнат в играта, стопявайки пасива от 3-4 точки. Ситуацията ставаше все по-трудна и в последна сметка отборът от Кърджали още веднъж поведе.

В четвъртия гейм играта на двата тима още веднъж бе на амплитуди, само че " зелените " съумяха да се откъснат от противника и изравнявайки, да вкарат дуела в тайбрек. Там борбата бе на цялостни обороти, само че волейболистите на Тетевен демонстрираха по-голяма устойчивост и се постановиха. В идващия кръг Тетевен Волей гостува на Монтана, а Арда приема Добруджа 07.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР