Тимът на Ливърпул се класира за четвъртфиналите на Карабао Къп,

...
Тимът на Ливърпул се класира за четвъртфиналите на Карабао Къп,
Коментари Харесай

Ливърпул отстрани Арсенал след паметна вечер на „Анфийлд“, Рашфорд класира Юнайтед напред

Тимът на Ливърпул се класира за четвъртфиналите на Карабао Къп, откакто отстрани Арсенал след зрелищно 5:5 в постоянното време и 5:4 след осъществяване на дузпи.

Двубоят на „ Анфийлд “ стартира по превъзходен метод за домакините, които откриха след автогол на Шкодран Мустафи. Постепенно, обаче, възпитаниците на Унай Емери заиграха на по-високи обороти и възвърнаха равенството посредством Лукас Торейра. Уругвайският национал направи добавка след избавяне на Каомин Келехер, като повторенията демонстрираха, че той е бил в състояние на засада. В конкуренцията обаче основният арбитър няма опция за консултация с ВАР и по този начин попадението беше зачетено като постоянно. Грешките на мърсисайдци в средата на терена и при изнасянето от отбрана продължиха и Габриел Мартинели се разписа на два пъти, с цел да направи задатъка на „ артилеристите “ удобен. В края на първата част обаче Джеймс Милнър понижи недостига след тъкмо изпълнена дузпа, отсъдена за нарушаване на Мартинели против Харви Елиът.

През второто полувреме головете продължиха да валят в двете порти, като първо Ейнсли Мейтланд-Найлс върна двуцифрената разлика в интерес на Арсенал след груба неточност на Милнър, само че Алекс Окслейд-Чембърлейн и Дивок Ориги със страхотни удари възвърнаха резултата. Джо Уилък отвърна на предизвикването и след пробив не остави шансове на Келехер, само че още веднъж Ориги след ефектно осъществяване в добавеното време докара конфликта до рулетката на дузпите. Там само Мартинели направи пропуск, а резервата Къртис Джоунс вкара решителната пета дузпа, която се оказа задоволителна за „ алените “ и по този начин те прескочиха третия кръг в шампионата за първи път в последните три години. Арсенал пък не съумя да доближи четвъртфиналите за четвърти пореден сезон.

Ливърпул позволи пет гола във вратата си в мач на „ Анфийлд “ за едвам повторно в последните 66 години – любопитното е, че и предходният път беше против Арсенал, когато отборът отстъпи в същия шампионат с 3:6 през 2007. Вчерашният конфликт беше и най-резултатният след равенството сред Дагенъм & Редбридж и Брентфорд – 6:6 през август 2014. Ливърпул – Арсенал е най-резултатният дуел в историята на Карабао Къп с 47 гола в 15 срещи сред двата състава. Това бе и най-голямото тъждество сред два отбора от Премиършип след Уест Бромич Албиън – Манчестър Юнайтед – 5:5 през май 2013 в последния мач на сър Алекс Фъргюсън отпред на „ алените дяволи “.

Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр също продължиха в идната фаза, откакто надиграха като посетители Челси с 2:1. В воин за манчестърци се трансформира Маркъс Рашфорд, който осъществя и двете попадения за триумфа. Първо той откри резултата в 25-та минута от дузпа, а в 73-та означи втория си гол в срещата след превъзходно осъществяване на директен свободен удар. Между двете му попадения прецизен за домакините беше Миши Батшуай. Така Юнайтед още веднъж надигра „ сините “ през акцията след това 4:0 на старта на сезона във Висшата лига. В другия дуел от вечерта Астън Вила надигра вкъщи Уулвърхемптън с 2:1. Към тях в сряда се причислиха още Лестър, Колчестър, Евертън, Манчестър Сити и Оксфорд Юнайтед. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР