Тимът на Дженоа надделя над Кротоне с 1:0 на стадион

...
Тимът на Дженоа надделя над Кротоне с 1:0 на стадион
Коментари Харесай

Гълъбинов и компания доближиха Кротоне до Серия Б

Тимът на Дженоа надви над Кротоне с 1:0 на стадион “Луиджи Ферарис” в Генуа в среща от 32-ия кръг на италианската Серия “А”. Трите точки на “грифоните” донесе бразилецът Даниел Беса с гола си в 28-ата минута. Българският нападател Андре Гълъбинов игра от първата до последната минута за Дженоа, а двата отбора си размениха по една греда през второто полувреме.

В началните минути на дуела домакините от Генуа имаха искания за дузпи в разнообразни обстановки. При една от тези обстановки в 12-ата минута Юри Медейрош падна в наказателното поле на гостите от Кротоне и в началото реферът уточни бялата точка, а Андре Гълъбинов се приготвяше да извърши дузпа. Вратарят на Кротоне Алекс Кордас се разбесня, арбитирът реши да се съветва със системата ВАР и в последна сметка анулира дузпата, като сподели жълт картон за симулация на Медейрош.

В 28-ата минута “грифоните” излязоха напред в резултата. Медейрош с доста хубаво падаване откри измъкналия се от отбраната на Кротоне Даниел Беса, който с превъзходен удар с глава не остави шансове на Кордас - 1:0. До края на първата част домакините можеха да отбележат още най-малко един гол, само че резултатът остана неизменен.

През второто полувреме картината на терена се промени и Кротоне се опита да притисне противника си в търсене на изравнителен гол. В 78-ата минута сантиметри не доближиха на Федерико Ричи да означи гол за Кротоне. Младият нападател насочи доста прекрасен удар с глава и стражът Матия Перин бе преодолян, само че топката срещна десния непряк дирек на вратаря на Дженоа.

Три минути преди края пък халфът на генуезци Андреа Бертолачи пропусна отличен късмет да постави точка на разногласието. След безредие пред вратата на Кордас Бертолачи уцели напречната греда.

След тази победа Гълъбинов и компания събраха 38 точки и се намират на 11-о място в класирането, до момента в който Кротоне е на 18-а позиция с 27 точки.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Серия А 32 кръг, събота 14 април  Дженоа 1:0краен резулат  Кротоне
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР