Tихоокеанският регион става по-оспорван, по-малко предвидим и по-малко сигурен, тъй

...
Tихоокеанският регион става по-оспорван, по-малко предвидим и по-малко сигурен, тъй
Коментари Харесай

Нова Зеландия загрижена за сигурността в Тихоокеанския регион

Tихоокеанският район става по-оспорван, по-малко предвидим и по-малко сигурен, защото Китай става все по-настоятелен. Това съобщи министър председателят на Нова Зеландия Крис Хипкинс, представен от Гардиън.

Според него е значимо Нова Зеландия да продължи да се ангажира с Китай, с цел да построява разговор.

Нашият район става все по-оспорван, по-малко предсказуем и по-малко сигурен. И това слага провокации за дребни страни като Нова Зеландия, които разчитат на стабилността и предвидимостта на интернационалните правила за нашия разцвет и сигурност, разясни той.

По думите му възходът на Китай и методът, по който той се стреми да упражнява това въздействие, е главен мотор на възходящата стратегическа конкуренция , изключително в Тихоокеанския район.

Премиерът уточни, че в тази все по-сложна световна среда връзките на Нова Зеландия с Китай ще продължат да изискват деликатно ръководство. Уелингтън е възприел по-примирителен метод към Китай, в сравнение с Австралия или другите си сътрудници по сигурността.

Хипкинс акцентира, че дребна страна като Нова Зеландия не може да работи сама и държавното управление признава смисъла на построяването на партньорства и приобщаване за справяне с световните провокации. Подходът на Нова Зеландия постоянно ще съответствува с този на нашите сътрудници с най-сходно мислене, с които споделяме доста общи ползи и полезности, разясни той.
 Китай и Нова Зеландия подписаха контракти за съдействие
Китай и Нова Зеландия подписаха контракти за съдействие

Те са ориентирани към възстановяване на пазарния достъп
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР