Тигрите се явяват най-едрите от семейство Котки в света и

...
Тигрите се явяват най-едрите от семейство Котки в света и
Коментари Харесай

Видове тигри и кратка характеристика за тях

Тигрите се явяват най-едрите от семейство Котки в света и по своите размери превъзхождат даже Царят на животните, лъвът. Те се подреждат и на трето място измежду всички хищници, предхождани единствено от кафявата мечка и полярната мечка.

Голяма част от типовете тигри, за жалост, към този момент са изчезнали, като най-скоро изчезналите типове са Балийският и Южнокитайският тигър. За липсващ тип също по този начин се счита Яванският тигър, който в миналото е обитавал остров Ява.

Има някаква вяра, че може би са останали още 3 представители на този тип по открити от тях следи, само че никой до момента не ги е виждал с очите си. Каспийският тигър, който се причислява към Сибирските тигри, също към този момент не се среща, само че се вършат проекти популацията на този тип тигри още веднъж да бъде изкуствено основана. Да разгледаме останалите представители на актуалните тигри:

Сибирски тигър

Именно това е най-едрата котка, за която говорихме първоначално. Теглото ѝ може да надвиши 400 кг, а дължината на тялото над 4, 5 м. Сибирският тигър е много по-светъл от Бенгалския и за жалост към този момент може да бъде забелязан най-вече в зоопарковете, а не на независимост. Единственото преимущество от това, че той се отглежда от хората е обстоятелството, че по този метод той живее с към 10 години по-дълго, в сравнение с в природата. Тази голяма котка е неприкрит единак, който брани със зъби и нокти териториите си и демонстрира благосклонност само към женските. Освен това има желания да се съвокуплява във водата.

 Бенгалски тигър

Бенгалски тигър

Известен е и като Индийски тигър и на външен тип много прилича своя Сибирски другар. Заради всеобщото изтребване на тези тигри в недалечното минало, през днешния ден сполучливо се ползват всевъзможни способи за запазване на типа, който е и народен знак на Бангладеш.

Индокитайски тигър

Той е много по-дребен от Сибирския тигър (теглото му е към 180 кг), само че по сръчност и експедитивност не му отстъпва. Няма точни данни какъв брой сходни тигри са останали, само че се допуска че живеещите свободно индонезийски тигри са към 1 500. По неофициални данни се счита, че в Китай през 2009 г е бил погубен последният локален Индокитайски тигър.

 Тигър

Малайски тигър

Той е гордостта на Малайзия, заради което попада и в техния герб. Предполага се, че малайските тигри, живеещи на независимост, са не повече от 800 на брой, което трансформира и тази огромна котка в следващия заплашен от изгубване тигър.

Индонезийски тигър

Наричан е и Индонезийски тигър, тъй като произлиза от остров Суматра, Индонезия. Той, сходно на Малайския тигър, има доста по-скромни размери и тежестта му рядко доближава над 120 кг. За страдание, той спада освен към застрашените типове тигри, а се дефинира като " сериозно заплашен ". Кой е отговорен за това? Отново, " за жалост " - ние, хората.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР