Ти като какъв отиваш да гледаш филм? Каква е твоята

...
Ти като какъв отиваш да гледаш филм? Каква е твоята
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ предложи Калин Стоянов, от днес той е техен министър

" Ти като какъв отиваш да гледаш филм? Каква е твоята отговорност. ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно скочиха да го бранят, все едно е на живот и гибел. До през вчерашния ден не знаехме каква е политическата му взаимозависимост, през днешния ден виждаме каква е, разяснява той.

" Как този министър беше определен? Колегите от ГЕРБ сякаш забранят единствено преди няколко месеца какво се случи ", разяснява Петков. И посочи, че Политическа партия и Демократична България са показали като чисто партийни кандидатури единствено Асен Василев, Андрей Цеков, Георги Гвоздейков, а останалите са били специалисти назначения, съветвани сред сътрудниците.

" След това взехме решение, че за всички други позиции ще създадем експертно предопределение ", добави той.

" За Министерство на вътрешните работи беше значимо да е политически самостоятелен, те отхвърлиха няколко наши оферти, ние отказахме няколко техни. Калин Стоянов беше подаден като специалист от ГЕРБ, като ние го интервюирахме. Той сподели, че аз съм първият човек, който приказва с него ", описа още Кирил Петков. 

" Защо взехме решение, че си заслужава, тъй като видяхме, че беше разследвал чувалите, автомагистралите, и взехме решение че това е смяната, която желаеме да се случи. На втория ден той отговори и сподели добре, склонен съм ", добави още той.

Заяви, че нито едно име за предопределение не му е подавал, а за последно е разговарял с вътрешния министър през август.

Петков изрази отвращение, че министърът е отишъл на кино по време на футболния митинг. И описа още, че реакцията му след стъклкновенията и поицейското принуждение е взривила парламентарната група на ПП-ДБ. 

" Ако беше споделил - огромна част от служителите на реда се оправиха професионално, само че е неприемливо да се бият хора по заведенията ", разяснява Петков, само че Стоянов не го споделил и по тази причина депутатите от групата се възмутили.

По време на диалога по телефона в ефира се включи Калин Стоянов, който упрекна Петков, че се е опитвал да се намеси в кадровата политика на министерството. Имало е няколко срещи и няколко телефонни диалози. По думите му ставало въпрос за махането на шефове на регионални дирекции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР