Тези предложения се съгласуват с РИК, а Централната избирателна комисия

...
Тези предложения се съгласуват с РИК, а Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

ЦИК няма ценз за грамотността в СИК frognews.bg

Тези оферти се съгласуват с РИК, а Централната изборна комисия ревизира единствено второто условие. Тоест никой няма отговорност по отношение на грамотността на членовете на СИК - могат ли те да пишат и четат, какъвто бе въпросът с ръководител на СИК в Пловдив, който се оказа необразован. 

 

Росица Матева уточни, че даже не знае за коя секция става въпрос или от коя партия е препоръчан въпросният член на СИК. Тя съобщи, че отговорността е на самите политически партии. Едва ли обаче някоя от тях ще си признае, че е изпратила в комисия необразован представител. 

 

Относно дефектиралите машини - Матева уточни, че следва да се направи обширен разбор. Отхвърли обаче вероятността неизправностите да се дължат на новата хартия, каквито изказвания се появиха през вчерашния ден от някогашния министър на електронното ръководство в кабинета “Петков ” Божидар Божанов от “Демократична България ”. 

 

В ЦИК са постъпили и са обработени 123 сигнала и тъжби. В изборния ден не са работили 102 машини не са работили, още 20 в предизборния ден, ощо 122. В ЦИК няма нито един сигнал за операция на вота или изборни нарушавания, стана ясно още от думите на Росица Матева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР