Тези дни добрите новини сякаш рязко намаляха, а имаме все

...
Тези дни добрите новини сякаш рязко намаляха, а имаме все
Коментари Харесай

Музей на открито Етъра с шанс за най-добра творческа дестинация в целия свят!

Тези дни положителните вести като че ли внезапно понижиха, а имаме все по-голяма потребност от тях! В мрачни времена за българския туризъм (и туризма по света като цяло), разбрахме, че етнографският музей навън край Габрово е в конкуренцията за най-хубава креативна дестинация в международен мащаб. Това е следващо справедливо самопризнание за екипа на " ", който работи неуморно за възстановяване на туристическия капацитет на мястото. В последните години то става все по-посещавано, а ние като българи можем единствено да допринесем за това то да бъде известно и печелившо. 
Важно е да се каже, че кандидатурата не е единствено поради самото място, а е цялост от неговата неповторима архитектура дружно с богат календар от разнородни събития, който включва най-различни изложби и изложения, конкурсни стратегии, готвене на обичайни гозби и възстановки на обичайни български празници и традиции. В свое изявление пред БНР Светлозар Тодоров, който е виновен за културния мениджмънт на " Етъра " споделя, че някои от най-популярните за посещаване събития, които провеждат са Международен панаир на обичайните занаяти, Училищата за лазарки и коледари (две обособени събития) и по този начин нареченият Празник на пестила. 
Наградата, за която " Етъра " се състезава, е на международната Мрежа за изобретателен туризъм, а съперници са най-хубавите креативен дестинации в света. Нека пожелаем триумф на тази прелестна българска дестинация и нейния екип. А ние самите можем да допринесем за развиването на " Етъра " като го посетим и се потопим в неговата обичайната атмосфера. Можем да опитаме обичаен поминък и даже сами да изработим предмет. При предварителна спогодба със занаятчиите, можем да се научим в границите на час да създаваме произведения от кожа, вълна и метал. Към тази алтернатива има извънредно огромен интерес. 
Въпреки, че е известна измежду чужденците, главният туристопоток на " Етъра " са точно българските туристи. Ние самите като жители, можем да подкрепим родния туризъм когато пътуваме. В тези сложни времена е значимо да бъдем виновни и да съблюдаваме ограниченията, само че въпреки всичко можем да сме потребни като похарчим парите си по забавни места у нас. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР