Тези 6 древни аюрведични лечебни метода могат значително да подобрят

...
Тези 6 древни аюрведични лечебни метода могат значително да подобрят
Коментари Харесай

Аюрведа: Най-древният метод за изцеление и обновяване на организма – струва само … 10 минути на ден!

 Тези 6 антични аюрведични лечебни метода могат доста да подобрят качеството на вашия живот. А с цел да ги практикувате, ще ви трябват единствено по 10 минути всеки ден.

Аюрведичните способи за излекуване и възобновяване на   организма се смятат за едни от най-древните систематизирани способи за грижа за тялото. Дори Световната здравна организация (СЗО) признава тяхното значение. Аюрведа оказва помощ да се хармонизира взаимоотношението сред разсъдъка, тялото и душата, като се употребяват техники, потвърдени от вековни практики.

Аюрведа ни учи, че силата, протичаща през Вселената, може да бъде ориентирана и следена и в случай че можем да реализираме това – нейният поток през нашето тяло да бъде оптимално уравновесен и съразмерен, тази сила ще разреши на тялото ни да усили оптимално своя капацитет.

Аюрведическите учения гласят, че на човешкото тяло въздействат три съществени стихии: Вата, която дава отговор за вярното дишане, Кафа, в чиято зона на отговорност е силата и издръжливостта на тялото като цяло, както и Пита, която управлява метаболизма.

Сутрин

Почистване на езика – 30 секунди

След като измиете зъбите си, използвайте специфичен инструмент (или единствено страничната част на лъжица), с цел да премахнете плаките от езика. Ако вършиме това постоянно, всеки ден, тази процедура ще помогне на жлъчния мехур и бъбреците. Плаката, която отстранявате, съдържа доста отрови и други нездравословни субстанции, които могат да нарушат хармонията на тялото и по тази причина си коства да се избавяте от нея най-малко един път дневно.

Изплакване със сусамово масло – 2 минути

След като почистите езика си, изплакнете устата си не с химически приготвена вода за уста, а с натурално сусамово масло, а по-късно с елементарна топла вода. Сусамовото масло е богато на киселини, които възстановяват киселинно-алкалния баланс на устата, а също по този начин оказва помощ за възстановяване на здравето на зъбите и венците доста по-добре от множеството козметични артикули.

В аюрведа сусамовото олио обичайно се употребява за облекчение признаците на напрежението.

Самомасаж – 3 минути

Използвайки парче мека вълна или мека четка, масажирайте тялото с кръгови придвижвания в региона на шията, гърба, раменете, ръцете и пръстите (10-20 кръгови придвижвания във всяка част на тялото). След това масажирайте гърдите си с придвижвания нагоре. След това и стомаха, масажирайки го отляво надясно. После – бедрата, движейки се от вътрешната страна на открито, а по-късно краката и стъпалата.

Самомасажът с мека четка спомага за възстановяване на кръвообращението, подтиква кожните рецептори и форсира обновяването и възобновяване на вътрешните органи.

Денем

Пиене на гореща вода – 30 секунди

Кипнете половин литър чиста вода за 15 минути, изсипете я в термос и я изпийте на мудни глътки за половин час. Преварената топла вода отстранява токсините от тялото.

Спокойно дишане – 2 минути

Поемете надълбоко въздух през носа, задръжте дъха си и по-късно издишайте (също през носа). Изчистете мозъка си от всички ненужни мисли и се концентрирайте върху дишането. Повтаряйте това упражнение, до момента в който не се почувствате спокойни. Това дихателно упражнение успокоява.

Вечер

Стимулация на храносмилането – 2 минути

Загрейте малко количество сусамово масло и го втрийте в региона на стомаха с кръгови придвижвания. След като накиснете забрадка в гореща вода, поставете я върху тази зона и изчакайте  до момента в който изстине. Този развой усъвършенства храносмилането, а също по този начин усъвършенства качеството на съня.

econet

Уникална техника за излекуване, която няма аналози. Благодарение на единствено 1 процедура! (видео)

Краката изпитват голямо натоварване през целия ден. Много постоянно страдаме от отмалялост на краката вечер, изключително дамите, които толкоз доста харесват токчетата … Масажът на стъпалата оказва помощ за облекчение на…

Цялата публикация

Александър Черниговский: Такава Болест, като Рак, в мюсюлманските страни не се смята за рискова болест

 

И елементарно се лекува в границите на няколко дни посредством недояждане. Но в Украйна се вършат доста пари от това заболяване, а методите на лекуване не се оповестяват. Защото мюсюлманите…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР