Тезата шпионаж е много удобна за някои. Това каза експертът

...
Тезата шпионаж е много удобна за някои. Това каза експертът
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Тезата за шпионаж в завод Арсенал е много удобна за някои

Тезата " шпионаж " е доста комфортна за някои. Това сподели специалистът по национална сигурност Тихомир Стойчев по отношение на ареста на трима непознати жители, които бяха арестувани със схема и елементи от производството на оръжейния цех " Арсенал ". Става въпрос за двама литовци и един руснак, работили в предприятието.

По думите му поради свиването на оръжейното произвеждане след разпада на Съюз на съветските социалистически републики е принудило заетите в бранша да търсят работа в чужбина. Стойчев изясни, че без детайлите по контракта, който тримата непознати жители са подписали с предприятието, няма изясненост тъкмо какво се е случило.

" Ако те са назначени на работа в " Арсенал " и са злоупотребили с това, което им е обещано във притежание по силата на тези условия, че работят там - е една догадка. Другата е, че те са могли да сключат контракт, тъй като се приказва за привнасяне от тях на някакви нови и новаторски решения, които да способстват за производството на продукция ", добави Стойчев по БТВ.
Експертът допусна още, че задачата на сходен скандал може да е страната ни да получи дипломатически преимущества. " Първо, адресирани към евроатлантическото ни партньорство, а въпреки това, бяха открити и арестувани на съветска митница 20 наши БТР-и. Има противозаконен транспорт на това оръжие ", разяснява той.

Тезата шпионаж е доста комфортна за някои. От една страна, дебело подчертаваме какъв брой поредно преследваме някакви чужденци, изключително руснаци и можем да им прикачим всевъзможни хипотези за нарушение на законите, добави специалистът.

Стойчев изясни, че от 2018 година насам има най-малко " шест основни случая на проявени недостатъци в сигурността на " Арсенал ". Той напомни за акцията на ГДБОП, при която беше открито, че от завода са изнесени нелегално автомати, револвери и елементи за гранатомет. Според него има редица звена в структурите ни за сигурност, които би трябвало да управляват защитата в оръжейните фабрики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР