Тетевен обяви бедствено положение, има 1 жертваВ община Тетевен е

...
Тетевен обяви бедствено положение, има 1 жертваВ община Тетевен е
Коментари Харесай

Тетевен обяви бедствено положение, има 1 жертва
В община Тете

Тетевен разгласи бедствено състояние, има 1 жертва
В община Тетевен е оповестено бедствено състояние поради тежкото наводняване, което връхлетя региона и нанесе съществени материални вреди, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По информация на Министерство на вътрешните работи Ловеч има умрял човек. Тялото на мъжа е открито малко преди обяд.

За миналото денонощие в Тетевенско са паднали 99 литра дъжд на квадратен метър. На доста места локалните поданици са останали без ток, а къщите им са наводнени. Съобщава се за разрушени мостове, съществено е потърпевша пътната инфраструктура. Дъждовете също по този начин са задействали свлачища.

От Община Тетевен обявиха за БГНЕС, че сега обстановката в града е почти овладяна. „ Най-засегнати са местата в селата Глогово и Градешница. Има нарушена пътна инфраструктура и се работи интензивно за преодоляване. Обявено е бедствено състояние “, заяви формален представител на локалната власт.

Той уточни, че сега кметът на Тетевен и регионалният шеф на Ловешка област са на терен и се срещат с вредите.

Екипи на пожарната работа работят за отводняване на наводнените обекти и премахване на падналите дървета. Огнеборци от Тетевен са евакуирали двама трудноподвижни индивида от село Глогово.

С техника, проведена от локалната власт, е измит пътят сред обитаемоте места. Няма постъпила информация за бедстващи хора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР