Tesla започна масово производство на литиево-йонни батерии в гига завода

...
Tesla започна масово производство на литиево-йонни батерии в гига завода
Коментари Харесай

Tesla откри първата част от гига завода си в Невада

Tesla стартира всеобщо произвеждане на литиево-йонни акумулатори в " гига завода " си в пустинята на Невада, заяви компанията. Така ще намали мощно цените на батериите и ще направи по-рентабилен всеобщия автомобил, който възнамерява да създава в завода, написа Мениджър Нюз.

Самият цех към момента не е подготвен – приключена е единствено 1/3 от гигантския план, показан при започване на 2014 година Тогава притежателят на компанията Елън Мъск съобщи, че производството ще се разполага на повърхност от 900 000 км метра и ще е най-голямата сходна постройка в света. Ще е снабдена със слънчеви панели и вятърен парк и би трябвало да работи напълно с силата от възобновими източници. Гигантският план е на стойност сред 4 и 5 милиарда $.

Първоначално литиево-йонните кафези, създавани в Невада, ще се употребяват главно за така наречен стационарни акумулатори, които Tesla предлага за жилища, предприятия и производители на сила – те служат за депозиране на силата, създадена от слънчеви панели. Напролет заводът ще се включи в производството на Модел 3 – новата кола от гамата на компанията, която ще се продава на цени от 35 000 $.

Батериите за другите две коли на Tesla – Moдел S и Moдел X ще продължат да се създават към този момент от японската Panasonic.

Мъск разгласи, че задачата до 2018 година е заводът му да създава 500 000 акумулатори годишно за всички електрически автомобили на марката.

Амбицията на бизнесмена е да сътвори първото в света произвеждане, работещо изцяло със лична сила. 

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР