Tesla публикува вчера доклада си за производството и доставките на

...
Tesla публикува вчера доклада си за производството и доставките на
Коментари Харесай

Tesla отчете 466 140 доставени и 479 700 произведени електромобила за второто тримесечие на тази година

Tesla разгласява през вчерашния ден отчета си за производството и доставките на електрически автомобили през второто тримесечие на тази година.

Ето главните данни на производителя на електрически автомобили:

Общо доставени за второто тримесечие на 2023 година: 466 140 Общо създадени за второто тримесечие на 2023 година: 479 700

Цифрите надминават упованията на анализаторите и демонстрират, че доставките са се нараснали с 83% на годишна база за Tesla, откакто автомобилният бизнес на Илън Мъск разшири своя индустриален потенциал и усили производството в завода си за сглобяване на електрически автомобили в Остин, Тексас.

Второто тримесечие на тази година бележи петия следващ интервал, в който Tesla регистрира по-високо равнище на създадените електрически автомобили спрямо доставените.

През второто тримесечие на предходната година, Tesla регистрира 254 695 доставени електрическия автомобил, а през първото тримесечие на тази година Tesla регистрира 422 875 доставки. През второто тримесечие на предходната година Tesla е произвела 258 580 електрическия автомобил, а през последното тримесечие – 440 808.

Wall Street очакваше Tesla да регистрира доставки в размер на 445 924 за интервала, приключващ на 30 юни, съгласно прогнозите на анализаторите, събрани от Street Account, благосъстоятелност на FactSet.

Тesla предложи някои отстъпки и други тласъци, с цел да усили продажбите на своите електрически автомобили в Съединени американски щати през тримесечието, в това число на своя седан от начално равнище Model 3, а в последно време и на по-стария SUV Model X и флагманския седан Model S, които сега съставляват дребен % от общите продажби на компанията.

Около 96% от доставките, които Tesla регистрира през второто тримесечие на тази година са на кросоувъра Model Y, или 446,915 броя.

Понастоящем Tesla разполага със фабрики за сглобяване на коли във Фримонт, Калифорния, Остин, Тексас, Съединени американски щати, в Шанхай, Китай и Бранденбург, Германия. Компанията също по този начин създава Semi, тежкотоварен електрически камион в завода си за акумулатори в Спаркс, Невада. Доставките на Semi започнаха през декември 2022 година, само че Tesla към момента не създава камионите в огромни размери.

През март Мъск разгласи, че Tesla възнамерява да построи нов цех покрай Монтерей, Мексико, на 1 ден път с кола от завода си в Остин, Тексас. След като се срещна с министър-председателя на Индия Нарендра Моди в Ню Йорк през юни, Мъск съобщи, че Tesla желае да влага в Индия „ допустимо най-скоро “.

Очаква се компанията да стартира да продава отчасти актуализирана версия на Model 3 в Северна Америка тази година. На годишната среща на акционерите през май Мъск съобщи също, че Tesla ще достави първите си пикапи Cybertruck през тази година и създава нов тип задвижващ елемент и други технологии, които би трябвало да разрешат на компанията да създава и доставя по-достъпни електрически транспортни средства в бъдеще.

Очакването на по-нови и по-достъпни модели може да продължи да оказва напън върху продажбите, дружно с възходящата конкуренция, изключително в Китай.

Мъск, който е и изпълнителен ръководител и основен механически шеф на Twitter и основен изпълнителен шеф на SpaceX, написа в Twitter преди доклада за доставките през второто тримесечие следното:

„ Моля, посъветвайте хората да бъдат внимателни във връзка с маржин търговията. Tesla постоянно е била акция с висока колебливост, постоянно без явна причина или причина. Уверени сме в основаването на дълготрайна стойност, само че не можем да направляваме маниакално-депресивния темперамент на фондовия пазар. “

Акциите на Tesla затвориха на равнище от 261,77 $ в петък преди оповестението на доклада за доставките през второто тримесечие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР