Терзиев моли съветниците да си изберат шеф на СОС до

...
Терзиев моли съветниците да си изберат шеф на СОС до
Коментари Харесай

Терзиев моли съветниците да си изберат шеф на СОС до вторник, иначе София губи 240 млн. лева


Терзиев моли съветниците да си изберат началник на СОС до вторник, другояче София губи 240 млн. лв.. Днес няма да се пробват, чудят се по кое време да се съберат още веднъж и да си изберат ръководител. 

Кметът на София Васил Терзиев прикани общинските съветници за мъдрост и да си изберат началник до вторник. В противоположен случай Столичната община можел да изгуби 240 млн. лв. по планове, предизвести той.



„ Ще ми се всеки да знае какъв брой е значимо оптимално бързо да изберем ръководител на общинския съвет, защото доста неща, които касаят града ни и имат доста съществено материално изражение, не могат да се случат без някакво решение на този проблем. Това, което с екипа сме анализирали като краен период да имаме общински съвет, който да проработи, е 12-и, с цел да можем да влезем в период до края на годината да се одобряват всички решения. Това значи до изберем оптимално бързо ръководител на СОС, да се създадат разпределения по комисии, да има подготвени готови и всички да бъде придвижено, с цел да избегнем това да изгубим доста пари, да не посрещнем някои заплащания, да работим с план-сметка от предходната година, да имаме проблеми с рамката за превоза “, сподели Терзиев при започване на днешното съвещание на Столичния общински съвет. Днес съветниците се събраха, с цел да създадат четвърти опит да си изберат ръководител.

Той прикани съветниците да се абстрахират от партийните ползи и да решение до понеделник и определен ръководител във вторник.

Иван Таков от Българска социалистическа партия изясни, че е изпратил две писма, с които желае да научи какво е финансовото положение на Столичната община. За това левицата се бе схванала с ПП-ДБ-СС. Той напомни, че партиите в СОС към този момент организираха серия срещи, които обаче не доведоха до нищо.

Прошко Прошков от ГЕРБ пък изясни, че групата му не желае да отсрочва или да стопира работата. „ Групата на ГЕРБ-СДС няма навика реципрочно да прави на инат неща, които са в ущърб на града, както направиха част от вашата група с неподкрепа на бюджета, когато ги убеждавахме, че това е значимо за ВиК плановете “, сподели той. И показа, че нощес групата му е получила още две предложения за следващи срещи. Те обаче още веднъж пристигнали от разнообразни места – от самия Терзиев и от групата му. И по този начин поканените не знаят на каква основа би трябвало да се организира политическия диалог.

„ Нищо не губим, органът, който взема решение е общинският съвет, а не комисиите. В деня, в който има съгласие и стартира работата, общинският съвет може да вземе всичките си решения при изискване, че са подготвени административните отчети “, разяснява той.

Най-належащи са парите за ВиК плановете, където би трябвало да се изплатят 77 млн. лв., за които Столичната община няма наличност и би трябвало или да бъдат заети, или да се пренасочат от друго перо, изясни Терзиев. Това обаче не може да стане без работещ съвет.

„ Ако това нещо не се случи, губим 42 милиона и още 200 милиона, които са свързани с бъдещата стратегия, също няма по какъв начин да аплайваме за тях, т.е вредата е 240 млн. лв. плюс други дребни неща за лукс “, изясни кметът.

Съветниците се схванаха през днешния ден да не гласоподават за ръководител, както вършиха предните три пъти. Вместо това ще прекратят днешното съвещание и ще се съберат на нова дата, до която към този момент да са излезли с общо решение. Първи това предложи Димитър Шалъфов от групата на ПП-ДБ-СС, като се обоснова, че изгубеното през днешния ден време може да се употребява за договаряния. Той предложи идващото съвещание да е на 12-и – крайната дата, която Терзиев уточни. Съветниците я одобриха с 23 гласа „ за “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР