Тервел Пулев прегази американеца Джоел Ходжгрийн и се завърна с

...
Тервел Пулев прегази американеца Джоел Ходжгрийн и се завърна с
Коментари Харесай

Победа за България: Тервел нокаутира Пантерата, Пулев е в болница със съмнения за тежка контузия

Тервел Пулев прегази американеца Джоел Ходжгрийн и се завърна с гръм и тропот на професионалния кръг. Българинът беше решителен против противника си, прочут с прякора Пантерата, и записа победа №17 в кариерата си.

Мачът се игра пред 800 фенове и солидна родна агитка в зала „ Хангар “ в Коста Меса, Калифорния. На Тервел бяха нужни единствено три от общо 8 планувани рунда, с цел да убеди съдиите в превъзходството си. Той на първо време повали Ходжгрийн в нокдаун, а незабавно след гонга рефера на кръга приключи дуела.

Тервел Пулев е със подозрения за пукнато ребро.

Заедно с Кубрат, Тервел напусна „ Хангара “ и се насочи към незабавното поделение на най-близката болница в Коста Меса, където му предстоят обстойни медицински прегледи и рентген. Тепърва ще стане ясно дали в действителност травмата му в ребрата е толкоз тежка, колкото са опасенията от щаба му.

„ Понесох доста тежък, мощен удар още при започване на мача. Действително, подозренията са за пукнато ребро, само че занапред ще стане ясно дали е по този начин. Просто болката, която изпитвам е доста мощна и би трябвало да се откри от какво е “, разяснява Пулев директно в ефира на утринния блок на bTV, минути след триумфа си.
Тервел има единствено една загуба
в 18 мача в професионалния бокс. Единственото му проваляне пристигна в 10-рундова здрава борба против едно от огромните имена в профибокса в полутежка категория – Ковальов. Двамата се срещнаха на 15 май 2022 година в.

Първи рунд

Цели четири пъти противникът на Пулев се навеждаше при скъсена отдалеченост и затрудняваше българина в пласирането на удари, въпреки и по мръсен метод. Тервел въпреки всичко пласира един добър ляв прав в главата на съперника и изглеждаше, че е направил повече, с цел да вземе рунда.

Втори рунд

Американецът поддържаше добре далечна отдалеченост, само че Тервел го откри с ляв-десен прав в самия завършек на втория рунд и несъмнено го разклати. Последният гонг попречи на българина да приключи офанзивата си и да приключи дуела, само че въпреки всичко записа отчетливо попадение, което му даваше преимущество в срещата. Вече даже реферът на кръга направи няколко забележки на Ходжгрийн за непрекъснатото му навеждане и приклякване.

Трети рунд

Пулев вкара в приложимост ъперкътите в тялото и още веднъж откри противника си с дясно кроше, които го пратиха в нокдаун. При предходния подобен случай реферът бе отсъдил избутване, само че в този момент нямаше по какъв начин да не стартира отброяване. Американецът се оправи с изправянето, само че от ъгъла му взеха решение да хвърлят кърпата в края на рунда. Ходжгрийн така и така не можеше да диша от безсилие, а и към този момент бе изял много пердах, което стимулира решението му да си спре тъгите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР