Тероризмът и екстремизмът не са свързани с религиите, необходимо е

...
Тероризмът и екстремизмът не са свързани с религиите, необходимо е
Коментари Харесай

Иранският външен министър: Тероризмът и екстремизмът не са свързани с религиите

Тероризмът и екстремизмът не са свързани с религиите, належащо е да водим битка против културата на основаване на разделяне сред разнообразни нации, с цел да реализираме дълготраен резултат в битката против тези феномени. Това сподели министърът на външните работи на Иран Мохаммад Джавад Зариф пред публицисти след срещата си с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Мохамад Джавад Зариф съобщи още в отговор на въпрос, че би трябвало да се търси политическо решение за Сирия. Политическо решение може да се откри единствено в случай че всички имат подготвеност да работят въз основа на една формула, от която всички страни печелят, разяснява той. Според него интернационалната общественост би трябвало да работи по този начин, че да реши проблемите в Сирия и да реши и филантропичния въпрос.

Захариева съобщи, че е значимо преустановяване на насилието в Сирия. Оценяваме всички старания да се откри решение за Сирия, ние считаме, че форматът, в който би трябвало да се водят договарянията е процесът от Женева под егидата на Организация на обединените нации, акцентира българският външен министър. Това, което в действителност е значимо, с цел да стартира възобновяване в Сирия, е преустановяване на военните дейности и започване на политическия развой, сподели тя.

На въпрос за нуклеарното съглашение Екатерина Захариева уточни, че България и Европейски Съюз имат ясна позиция във връзка с съглашението. Смятаме, че подписването на това съглашение беше положително дипломатическо постижение и то би трябвало да се извършва, означи тя.

На срещата са били разисквани двустранните връзки, опциите за увеличение на комерсиалния продан, за вложения на българския бизнес в Иран, за увеличение на туристите сред двете страни, опциите пред енергетиката. Във втората половина на тази година ще се състои следващата среща на смесената икономическа комисия и ще се работи за основаване на смесена комисия в региона на енергетиката, както и във връзка с сключване на меморандум за съдействие в областта на туризма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР