Израел трябва да спазва международното право в Газа и да

...
Израел трябва да спазва международното право в Газа и да
Коментари Харесай

Западните държави призовават Израел да спазва международното право в Газа

Израел би трябвало да съблюдава интернационалното право в Газа и да се оправи с опустошителната филантропична рецесия в палестинския анклав, написа група западни страни в писмо до израелското държавно управление, представено от " Ройтерс ".

Всички страни, принадлежащи към Групата на седемте съществени демокрации (Г-7), като се изключи Съединените щати , подписаха писмото, дружно с Австралия, Южна Корея, Нова Зеландия, Нидерландия, Дания, Швеция и Финландия.

Писмото от пет страници идва сега, в който израелските сили се настъпват в град Рафах в южната част на Газа като част от устрема си да изкоренят " Хамас ", макар предизвестията, че това може да докара до всеобщи жертви в регион, където разселените цивилни са намерили заслон.

" При упражняването на правото си да се пази, Израел би трябвало изцяло да съблюдава интернационалното право , в това число интернационалното филантропично право ", се споделя в писмото, като се повтаря " възмущението " за нападението на " Хамас " в Израел на, което провокира спора.

Израел отхвърля да блокира филантропичната помощ и споделя, че би трябвало да отстрани " Хамас " за личната си отбрана.

Западните народи обявиха, че са срещу   пълномащабна военна интервенция в Рафах и приканиха Израел да разреши на филантропичната помощ да доближи до популацията " през ​​всички съответни пропускателни пунктове, в това число този в Рафах ".

" Според оценките на Организация на обединените нации една засилена военна атака ще засегне почти 1,4 милиона души ", се споделя в писмото, наблягайки нуждата " от съответни и измерими стъпки " за доста увеличение на потока от помощ.

В писмото се признава, че Израел е постигнал прогрес в решаването на редица проблеми, в това число пропускането на повече камиони с филантропична помощ в линията Газа, повторното отваряне на пропускателния пункт Ерез към северна Газа и краткотрайното потребление на пристанището Ашдод в южен Израел.

Но държавите призоваха държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху да направи повече, в това число да работи за " стабилно преустановяване на огъня " , улеснение на по-нататъшни евакуации и обновяване на " електричество, вода и телекомуникационни услуги ".
 Израелският кабинет надълбоко разграничен за бъдещето на Газа
Израелският кабинет надълбоко разграничен за бъдещето на Газа

Нетаняху не е дефинирал ясна стратегическа цел за края на вопйната, и това рискува да подкопае акцията му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР