Терористичната организация Ислямска държава отправи заплахи срещу италианския министър на

...
Терористичната организация Ислямска държава отправи заплахи срещу италианския министър на
Коментари Харесай

Ислямска държава заплаши министър на Италия

Терористичната организация " Ислямска страна " насочи закани против италианския министър на външните работи Луиджи Ди Майо, оповестява Ти Джи ком.

Снимка на топ дипломата попада в списание " Ал Наба " на ИД, в което с изключение на заканите против него се приказва и за завземане на Рим.

Снимката на Ди Майо датира от срещата на върха на интернационалната коалиция против ИД, състояла се в Рим през юни. Още през юли Ди Майо беше застрашен за първи път от същото това издание на терористичната група.

На срещата на върха в Рим през юни Ди Майо съобщи, че Италия е на първа линия в битката с ИД и с тероризма.

Редица италиански политици показаха в този момент взаимност с дипломата, който им благодари и акцентира, че Италия няма да отстъпи през заканите.

В последните дни ИДИЛ припомня за себе си в разнообразни елементи на света. Генерал от армията на Нигерия и трима бойци са били убити в събота, 13 ноември, при нахлуване на клон на терористичната организация " Ислямска страна " в североизточната част на страната, оповестиха военни източници и управляващите, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Нападателите от " Западноафриканска провинция на Ислямска страна " (ЗПИД) се отделиха преди пет години от екстремистката формация " Боко Харам ", заклеха се във честност на ИД и от този момент се борят против нигерийските държавни сили.

Армейският представител бригаден военачалник Ониема Нвачукву сподели, че бойците са се натъкнали на бойци на ИД в региона Аскира Уба, щата Борно, избухнало е яростно стълкновение и няколко екстремисти са били убити.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР