Термин като кучешки хотел в България няма, това се измисля

...
Термин като кучешки хотел в България няма, това се измисля
Коментари Харесай

КЗП: Ако хотелите ви подведат с обещания - да ви върнат парите

Термин като кучешки хотел в България няма, това се измисля от хотелни предложения, които целят да привлекат хора. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Нова тв.

" При неотговаряне на стандартите в хотелите от здравна и хранителна част, би трябвало да има сигнали и инспекции. Повечето хотели не се затварят просто по този начин, само че могат да се глобят. Най-масовите неточности към потребителите не са в бранш туризъм. Под 5 % от всички сигнали са за туристически обекти ", сподели още Маргаритов.

" Ако някой хотел не дава отговор на декларираните стандарти, могат да ви върнат парите. Практически когато не може да се извърши това, което е дадено, би трябвало да има обезщетение ", посъветва шефът на КЗП. " Често хотелиери избират да предложат нов безвъзмезден престой, пред връщане на сумата ", добави той. " Ако имате проблем като консуматори, само че сте в чужбина, още веднъж можете да потърсите Комисията ", приключи Димитър Маргаритов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР