Териториалните планове са били публикувани за обществено обсъждане още на

...
Териториалните планове са били публикувани за обществено обсъждане още на
Коментари Харесай

Ето какво пише в териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил

Териториалните проекти са били оповестени за публично разискване още на 2 август предходната година. Това значи, че е несъстоятелна тезата на протестиращите, че не са наясно с плановете и те не се намират на никое място на страницата на министерството. 

 

Плановете са направени на съображение Регламент (ЕС) 2021/1056 на Европейския парламент и на Съвета от 24 юни 2021 година за основаване на Фонда за обективен преход (ФСП).

Необходимо изискване за отключване на средствата по ФСП (1.178 милиарда евро за България, от които 505 млн. евро от Многогодишната финансова рамка и 673 млн. евро от Инструмента " Следващо потомство Европейски Съюз " ) е създаването на териториални проекти за обективен преход (ТПСП) с небосвод до 2030 година Тези проекти касаят териториите от равнище NUTS3 (области), които ще са най-потърпевши от въглищния преход през идващите години.

 

В проектите би трябвало да бъдат посочени и способи за най-ефективно превъзмогване на обществените, икономическите и екологичните провокации в съответните райони.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР