Терапията при световъртеж може да бъде консервативна или оперативна. При

...
Терапията при световъртеж може да бъде консервативна или оперативна. При
Коментари Харесай

Гимнастика и релакс са част от терапията при световъртеж

Терапията при световъртеж може да бъде консервативна или оперативна. При другите болести се ползват разнообразни лекарства. В огромна част от случаите лекуването не може да завърши за няколко дни, а може да продължи даже месеци. Най-важното е болният в точния момент да потърси лекарска помощ, с цел да се сложи и бързо и тъкмо диагнозата, от което ще зависи и сполучливият излаз за казуса.

При съществуване на така наречен идиопатична вестибулопатия се ползват извършения и тренировки. Тя се характеризира с нараснала възбудимост на вестибуларните структури, а пациентите се оплакват от виене на свят при пътешестване с кола, рейс или трен. На тези хора се предлага вестибуларна рехабилитация, където се включват извършения, свързани с навеждане, изправяне и завъртане.

Включването на физически извършения като допълнение към ежедневните действия, с цел да се ускори кръвопритокът и да се предотврати световъртеж, е наложителна част от лекуването.

При известни случаи, когато се почувствате отпаднали или замаяни, релаксирайте няколко минутки в седяща или лежаща позиция на тялото. Концентрацията и задържането на погледа върху заобикалящите обекти, които не се движат, също е доста потребно, тъй като техниката отклонява вниманието
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР