Теодор Ушев е обявен за най-влиятелен аниматор в света за

...
Теодор Ушев е обявен за най-влиятелен аниматор в света за
Коментари Харесай

Теодор Ушев е обявен за най-влиятелния аниматор в света за последните 25 г.

Теодор Ушев е разгласен за най-влиятелен аниматор в света за последните 25 години. Признанието идва след извършена анкета от уредниците на фестивала Animacв Испания измежду водещи историци, куратори и критици по случай четвърт вековния празник на фестивала.

" Какво начало на годината! Да бъда отпред на тази ранглиста за най-влиятелен аниматор в света за последните 25 година е ненадейно за мен, признавам. Не единствено тъй като аз съм в анимацията едвам от 15 година (първият ми професионален филм е от края на 2005). А тъй като в този лист има майстори, доайени, от които съм се учил и пред които се преклонявам. Аз не считам, че съм по-добър от тях. Но тази анкета ми дава утехата, че може би това, което съм създавал през тези години, и което толкоз обичам да върша, е имало смисъл " - това заяви българският аниматор, художник и режисьор с канадски паспорт на страницата си във Facebook.

В първата четворка са още режисьори като Режина Песоа (Португалия), Коджи Ямамура(Япония) и Игор Ковальов ( Русия/САЩ).

За най-хубав пълнометражен анимационен филм е разгласен " Отнесена от духовете " на японския режисьор Хаяао Миязаки.

Анкетата е проведена от кураторите на анимационния фестивал в Лерида (Animac) и Културния център на Барселона отпред с Каролина Лопез. В нея вземат участие 25 експерти и историци от целия свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР