Tennis Napoli Cup, финалЛоренцо Музети – Матео Беретини 7-6(5), 6-2Въпреки

...
Tennis Napoli Cup, финалЛоренцо Музети – Матео Беретини 7-6(5), 6-2Въпреки
Коментари Харесай

Музети е шампион в Неапол след гладиаторска битка с Беретини


Tennis Napoli Cup, край

Лоренцо Музети – Матео Беретини 7-6(5), 6-2

Въпреки всички проблеми в Неапол, шампионатът въпреки всичко приключи с наслада за локалните почитатели. Лоренцо Музети завоюва втората си ATP купа откакто победи Матео Беретини в упования с голям интерес напълно италиански край.

Миналогодишният финалист на Уимбълдън към момента страдаше от вчерашната си контузия и още от началото показваше забележими признаци на болежка, само че все пак стисна зъби и изигра мача, с което си заслужи аплодисментите на почитателите. Това обаче не трябва да помрачава триумфа на Музети, който игра на доста високо равнище през целия шампионат.

Беретини бе по-агресивен на сервис и записа повече асове (6-4), само че и направи повече двойни неточности (4-1). Музети завоюва впечатляващите 85% от точките си на първи начален удар (35/41), като дриг от значимите фактори за неговия триумф бе голямото му предимство във връзка с броя непредизвикани неточности (3-16). Роденият в Карара тенисист осъществя единствено два от седемте си брейкпойнта (29%), само че това се оказа изцяло задоволително, защото Беретини не съумя да осъществя единствения късмет за пробив, който се откри пред него.

Първият сет бе изцяло равносилен макар физическите проблеми на Беретини, които го принудиха да се пази в по-голямата част от мача. Римлянинът избави общо четири брейкпойнта в първите си три сервис гейма, а при 2-2 самият той имаше опция да реализира първия пробив в мача, от която обаче не се възползва.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който много по-доброто придвижване по корта на Музети му разреши да натрупа задатък от 6-3. Беретини избави първите два сетбола, само че все пак Музети устоя на напрежението и се наложи със 7-6(5).

Във втората част физическите проблеми на Беретини станаха още по-сериозни, до момента в който неговият опоеннт продължи да играе доста добре. Предвид тези фактори въобще не бе изненадващо, че международният №24 пое контрола върху сета, реализирайки ранен пробив за 2-0. Римлянинът опита да се съпротивлява, само че не разполагаше с физическите сили, с цел да се надява на поврат и Музети завоюва втората си ATP купа, триумфирайки със 7-6(5), 6-2 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР