Тенденцията от последните осем дни за завишаване на новите случаи

...
Тенденцията от последните осем дни за завишаване на новите случаи
Коментари Харесай

Продължават завишените Covid случаи. Кантарджиев: Надценил съм самосъзнанието

Тенденцията от последните осем дни за завишаване на новите случаи на инфектирани с коноравирус продължава и в неделя. 117 са откритите позитивни случаи през миналото денонощие от изследваните 1360 проби. Два от тях са на медицински сестри. Шестима мъже на възраст сред 45 и 65 години са умряли вследствие на заболяването, заяви Министерството на здравеопазването.

" Надценил съм самосъзнанието на сънародниците ни... ", разяснява пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб за битка с ковид.

" Тенденциите са смущаващи, в последните осем дни имаме завишаване на позитивните случаи. Това ме тормози. Взривовете в огнища станаха доста в страната. Хората са инфектирани от неспазване на обикновени правила – да не се събират по доста и на затворени места. Това ще донесе доста отрицателни последствия ", счита още той.

Все отново съгласно нето не би трябвало да се връщат контролните пунктове на входовете и изходите на градовете или затваряне на хората у дома.

" Все още мисля, че има схващане у хората да пазят себе си и фамилиите си... За страдание у нас, за разлика от други страни, се появиха спорни и взаимноизключващи се послания. През март и април бяха взети навременни ограничения, това докара до едва разпространяване... Но медийното пространство беше залято от приказки, имаше спорни и взаимно изключващи се изявления, в това число и от лекари ", разяснява експертът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР