Тенденцията е ясна – напълно резистентният вариант чука на вратата.

...
Тенденцията е ясна – напълно резистентният вариант чука на вратата.
Коментари Харесай

Български учен: Нов вариант на коронавируса, който пробива ваксини и естествен имунитет, може вече да е факт

" Тенденцията е ясна – изцяло резистентният вид чука на вратата. Съвсем умерено може да се окаже, че става дума за SARS-CoV-3/COVID-21/22 ". Това написа в своя Facebook профил молекулярният биолог Георги Маринов, който е част от департамента по генетика в Станфордския университет.

Маринов засяга появяването на нов вид на ковид –. Вариантът се отличава с доста огромен брой разновидности, освен това освен в S-протеина (т.нар. шпайк протеин, благодарение на който коронавирусът прониква в човешките /и не само/ клетки). А Маринов прави съпоставяне сред този вид и открити коронавируси измежду плъхове в Ню Йорк. Причината – имало доста огромно подобие сред секвенция от тези вируси и ситуацията с B.1.1. А въпросната секвенция при вируса от плъхове (WNY4, което е генетична линия) се оказала изцяло резистентна към " всичките три класа обезвреждащи антитела " (т.е. и основани след преболедуване, и след ваксинация), твърди Маринов.

Молекулярният биолог показва и друго – има растеж на нови случаи в провинция Хаутенг (той написа погрешно Гаутенг) в Южна Африка и секвенции на проби са посочили съществуване на B.1.1. Той написа, че имунизациите, както и коктейлите с моноклонални антитела " са пробити съвсем изцяло, в това има доста малко подозрение ". " Така че в случай че в действителност се популяризира световно, ще останат първоначално като оръжия против него единствено хапчетата на Merck и Pfizer до момента в който се чака реформулирането на имунизациите и новата имунизационна стратегия ", прибавя Маринов.

На въпрос под изявленията му за какво става по този начин и вирусът мутира толкоз бързо, Маринов припомня, че в Африка има милиони серопозитивни т.е. изумени от ХИВ и заболели от СПИН, които са плодородна среда за вируса да еволюира и да се " преобразява " по този начин, че да става по-приспособим към хората. Отдавна към този момент има научни данни, че когато коронавирусът попадне в подобен организъм, той мутира стремително -!

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР