Тенденцията, че сирийските бежанци все по-масово ще се завръщат по

...
Тенденцията, че сирийските бежанци все по-масово ще се завръщат по
Коментари Харесай

Това наистина се случва! Сирийците се завръщат у дома


Тенденцията, че сирийските бежанци все по-масово ще се завръщат по родните си места, продължава да се удостоверява. След като през вчерашния ден стана ясно, че близо 45 000 души, избягали от войната от северните елементи на страната в Турция, към този момент са се завърнали в родината си, в този момент и от още една прилежаща страна избавилите се с бягство сирийци потеглят към изоставените си по-рано домове. Става въпрос за Ливан. Група от 300 бежанци, която е била настанена в лагер в близкия до границата град Ерсал, към този момент го е напуснала и се е отправила към родния си Асал ал Вард в Сирия. Това оповестява източник на РИА "Новости " източник от мястото на събитието.

"Днес сме очевидци на втория стадий от преместването на бежанците от лагера в планинския регион край Ерсал към сирийския град Асал ал Вард. Група от 300 сирийци към този момент потегли натам ", споделя той. При първия стадий от завръщането на бежанците към родните места са се отправили 150 души. Сега лагера край Ерсал биха могли да изоставен още 200, с изключение на тръгналите към този момент към Сирия 300 бежанци.

Самото им завръщане в родината обаче като цяло не е без опасности. Планинският регион на сирийско-ливанската граница е едно от най-опасните места. Терористите го употребяват труднодостъпната околност, за контрабанда на оръжия и муниции, както и за прекачване на вербувани нови бойци към Сирия. В същото време пък самият бежански лагер в Ерсал се употребява от тях като скривалище от ливанската войска. Така измежду действителните бежанци се прокрадват и терористи или пък привлечени от групировките младежи, които по-късно се трансферират в Сирия, с цел да се бият против държавната войска. Както и такива, които органуизират и реализират терористични актове в Ливан.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР