Темповете на световния пазар на петрол в посока балансиране се

...
Темповете на световния пазар на петрол в посока балансиране се
Коментари Харесай

Търсенето на петрол в света през 2020 г. ще надхвърли 100 млн. барела на ден


Темповете на международния пазар на нефт в посока балансиране се форсират. Това съобщи генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо.
„ Очакваме, че световното търсене на нефт ще надвиши 100 млн. барела дневно през 2020 година “, заяви той по време на конференцията Oil & Money в Лондон. Оценката е доста по-висока от прогнозата на ОПЕК за актуалната година, която е за към 96,8 млн. барела дневно, отбелязва CNBC.
Баркиндо сподели също по този начин, че не чака „ пик на търсенето на нефт в обозримо бъдеще “. По думите му, цените и световното търсене на нефт ще се покачват, защото международната стопанска система продължава да се стабилизира.

Запазващото се покачване в търсенето значи, че устойчивостта на вложенията в бранша са от сериозно значение, а също по този начин и продължаването на съдействието със страните, които не влизат в петролния картел, добави Баркиндо.

По думите му, Либия и Нигерия погазват забележителен прогрес и ОПЕК чака цялостно възобновяване в тези страни. Присъединяването на Либия и Нигерия към съглашението за ограничение на добива на нефт ще зависи от техните триумфи, сподели той, като изясни, че и двете страни към момента имат проблеми с финансите и сигурността.

Баркиндо сподели още, че запасите от нефт в страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване през септември са били със 159 млн. барела над междинните данни за последните 5 години, а запасите от нефтопродукти съвсем са се върнали към това равнище. По думите му от началото на годината остатъкът от нефт в Организацията за икономическо сътрудничество и раз е намалял двойно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР