Температурите стават за плаж. През септември ще има серия от

...
Температурите стават за плаж. През септември ще има серия от
Коментари Харесай

Страхотно циганско лято за тези, които решат да идят на море след средата на септември - румънците ги няма, цените падат, температурите стават

" Температурите стават за плаж. През септември ще има серия от дни, в които сред 10 и 16 часа ще бъде прелестно за превозване на плажа. Цените в хотелите са към този момент по-поносими, а ще падат и още “, разяснява несебърски хотелиер, който през юли и август регистрира „ ненадейно мощна година “.

Най-големият ни курорт Слънчев бряг смъква цените на нощувките в по този начин наречения „ невисок сезон ” от 30- 40%, това пък твърди Пламен Копчев - ръководител на Съюза на притежателите в Слънчев бряг. Според него туристите през септември ще бъдат малко.

„ Имаме внезапен спад на резервациите за септември след въвеждането на наложителния PCR-тест за румънските туристи. За почивните дни към Съединението ще имаме български туристи, само че по-късно резервациите внезапно падат. След 15 септември стартират да затварят хотелите, които отвориха този сезон. До 30 септември ще затворят всички. Това лято отвориха 50-60% от базите ”, споделя Копчев.

В някои хотели в Слънчев бряг цените са паднали дори с 60%. „ Ние смъкваме с съвсем 60%. Ако до в този момент сме продавали на 100 лева нощувката, в този момент 40 в случай че вземем, ще бъде добре, само че отново виждате - няма хора. Ние свалихме цените и ще ги смъкваме още. В момента предложенията ни са за средата на септември, и там към този момент падаме към 40 лева В това са включени нощувка, плюс цялостен ол инклузив ”, разяснява хотелиерът Румен Мончев, чийто хотел е на първа линия. Резкият спад на резервациите през септември се дължи и на тревожната наклонност със скока на инфектираните с COVID-19.

На юг от Бургас цените също падат фрапантно. В къмпинг „ Градина ” от 1 до 8 септември цените на бунгалата са понижени с 30%, а след празничните дни падат с още 10%. Есенно море на квартира може да се откри и за 10 лева на вечер. От Бургаската районна туристическа камара оповестиха, че растежът на туристите по Южното Черноморие през лятото на 2021-ва е бил 157% спрямо 2020-та.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР