Температурите падат с няколко градуса в началото на новия месец.Известна

...
Температурите падат с няколко градуса в началото на новия месец.Известна
Коментари Харесай

Прохлада в първия ден на август, после горещото време се завръща

Температурите падат с няколко градуса при започване на новия месец.

Известна хладина ще донесе първия ден на август, само че от средата на седмицата температурите още веднъж ще са към и над 35°С, демонстрира прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология, написа tvn.bg.

Днес сутринта ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще има по-значителни, краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно в североизточните региони ще превали. Ще остане прохладно с сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който на следващия ден вечерта ще отслабне. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 27° и 32°С.

През идващите дни ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 28° и 33°С. Вятърът ще отслабне, в сряда ще се ориентира от север, в четвъртък – от североизток и до края на седмицата ще остане без основна смяна, слаб, по Черноморието в следобедните часове – сдържан. В петък и през почивните дни вероятността на обособени места да има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици се покачва. Тогава и температурите ще се по-високи, в цялата страна оптималните ще са над 35°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР