Темпът на ваксинация се забави, трябва да се натисне газта.

...
Темпът на ваксинация се забави, трябва да се натисне газта.
Коментари Харесай

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Темпът на ваксинация се забави, очаквам повишаване на заболяемостта от COVID - 19

Темпът на имунизация се забави, би трябвало да се натисне газта. Това разяснява проф. доктор Тодор Кантарджиев, който сега е съветник по имунизацията в Столична община.

„ Правим каквото можем. Има объркващи за хората послания. Най-важен е персоналният образец и персоналният контакт. Молбата ми към сътрудниците лекари е да изясняват ”, разяснява проф. Кантарджиев по Нова телевизия.

По думите му когато има доста неимунизирано население, постоянно може да избухне нов пик на заболелите.

Той даде образец какво се случва в другите страни, в които е невисок темпът на имунизация. " Разпространението на " Делта " разновидността в Русия докара до 31% увеличение за седмица на броя на случаите. Това е поради неимунизирано население. "

" Притесняваме, че огромна част от ромското население по нашите обитаеми места не са имунизирани. Очаквам връщането на такива хора от чужбина, където и има разпространяване на новите разновидности на вируса ", сподели специалистът.

Той изясни, че в страни, където има едва имунизационно покритие, бързо може да бъде регистриран растеж на новите случаи. И даде образец с Русия, където, по данни на СЗО, единствено за предходната седмица има растеж от 31%.

„ Новите разновидности на вируса не са рискови, тъй като имунизациите им работят ”, изясни проф. Кантарджиев.

" Новите разновидности не са рискови, тъй като имунизациите към момента им работят - не по този начин добре както при английския, само че работят. При английския в случай че си имунизиран със сегашните ваксини няма да се разболееш, само че при " Делта " разновидността ще се разболееш, само че леко с хрема, само че ще го предадеш на някои, може и да не се усети ", уточни проф. Кантарджиев.

 По думите му няма умряли от новия " Делта " вид, в това число и от имунизираните. " Този вирус измества английския, тъй като се предава по-лесно, само че смъртност няма, има забояемост и болнично лекуване ", добави той
 Колеги на пенсионирания проф. Кантарджиев: Върнете го на работа! Колеги на пенсионирания проф. Кантарджиев: Върнете го на работа!
Десетки сътрудници на проф. Тодор Кантарджиев  се събраха пред Националния център с искане той да не бъде пенсиониран. Новината за пе...

 

 

Освен да се имунизират, той предложи хората да са спокойни, да се събират на открито и да си починат душевен.

„ Най-много поучавам бабите и дядовците да се имунизират, тъй като октомври няма да ни дават внучетата. Младите също да се имунизират. Задължително – деца с хронични болести ”, изясни проф. Кантарджиев.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР