Теми от европейския дневен ред бяха акцент на срещата на

...
Теми от европейския дневен ред бяха акцент на срещата на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с министър-председателя на Швеция Стефан Льовен

Теми от европейския дневен ред бяха акцент на срещата на министър-председателя Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила с премиера на Кралство Швеция Стефан Льовен в Брюксел, оповестиха от държавната пресслужба.

Двамата разговаряха в границите на провеждащото се в белгийската столица съвещание на Европейския съвет. Премиерът Борисов особено обърна внимание на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година. Той акцентира, че държавното управление е съществено ангажирано с подготовката за сполучливото му осъществяване, тъй че то да бъде потребно за европейското семейство.

На срещата бяха разисквани опциите за задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Швеция. Министър-председателят Борисов срещна своя сътрудник с главните цели, по които кабинетът ще работи по време на четиригодишния си мандат.

Премиерът посочи и напъните на страната ни за влизане в чакалнята на еврозоната и за присъединението ни към Шенген. В рамките на диалога беше разисквана имигрантската тематика, както и обстановката на Балканите, въпросите за сигурността в Европа и битката против тероризма.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР