Трима мъже представители на телекомуникационна компания са арестувани при операция

...
Трима мъже представители на телекомуникационна компания са арестувани при операция
Коментари Харесай

ГДБОП арестува служители на телекомуникационна компания за фалшиви договори и присвояване

Трима мъже представители на телекомуникационна компания са задържани при интервенция на ГДБОП в София и Ихтиман. Те са изготвяли подправени контракти и са присвоили огромен брой мобилни устройства.

Трима чиновници на телекомуникационна компания са задържани при интервенция на Главна Дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) в София и Ихтиман. Тримата са изготвили подправени контракти и са присвоили огромен брой мобилни устройства, оповестява БНР.

В хода на оперативно-издирвателните действия и в процеса на следствието от ГДБОП са открили, че трима чиновници на телекомуникационен оператор са съставяли неистинен или са подправяли съществуващи документи сред комерсиално сдружение и негови клиенти. Това са били контракти за лизинг и за мобилни услуги, спомагателни съглашение и приложенията към тях.

До момента е открито, че в продължение на две години тримата чиновници са работили в съучастничество и са присвоили огромен брой мобилни устройства, за което им е подигнато обвиняване. При претършуване на жилища, пространства и коли, употребявани от тримата мъже, както и при осъществени персонални обиски, са конфискувани огромни количества разнообразни смарт устройства - мобилни телефони, таблети, преносими компютри и слушали.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно заграбване посредством превръщане на документи и потреблението им през нескончаем интервал от време.

Разследването по случая продължава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР