Темата за зеления сертификат отново разбуни духовете в парламента днес.

...
Темата за зеления сертификат отново разбуни духовете в парламента днес.
Коментари Харесай

Нов ден, нова драма със зеления сертификат за депутатите |

Темата за зеления документ още веднъж разбуни духовете в Народното събрание през днешния ден. В началото на съвещанието стана ясно, че ще бъде изработен още един опит за по-бързото въвеждане на документа за депутатите посредством изключително съвещание на правната комисия.

" Възраждане " и " ИТН " обаче се пробваха да блокират документа и желаеха анулация на вчерашното гласуване в здравната комисия.

Препъникамък този път се оказа комисията по конституционни и правни въпроси, членовете на която не пожелаха да включат в дневния си ред предлагането за въвеждане на документа на " Продължаваме промяната " (ПП), тъй като това би нарушило правилника на Народното събрание. След края на съвещанието Ива Митева от Има Такъв Народ, както и членовете на комисията от Политическа партия и Демократична България разясниха, че е допустимо да се свика извънредно заседание на комисията, на което да се гласоподава зеленият документ, след което предлагането да се върне в пленарна зала и най-накрая рестриктивните мерки да важат и за депутатите.

Именно предвид на тази необходимост час по-рано здравната комисия прегледа предлагането на Политическа партия и то бе признато с дребни корекции. На това съвещание обаче не са участвали представители на Има Такъв Народ и " Възраждане " и те не са могли да попречват приемането на проекторешението. Това провокира гневни реакции от двете партии и те желаеха анулация на вчерашното гласоподаване, обявявайки го за недействително. 

Петър Петров от " Възраждане " се оплака, че членът на здравната комисия Елена Гунчева целеустремено не е била известена, с цел да не може да гласоподава.

С типичния си поучителен звук Тошко Йорданов (ИНТ) на собствен ред разяснява, че освен опозицията, само че и представители на ръководещата коалиция не са били известени за смяната в дневния ред.

Председателят на Народно събрание Никола Минчев обаче не позволи да се влезе в този спор и незабавно след тези реплики стартира плануваният блиц надзор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР